zaterdag 26 oktober 2013

Over geld gesproken

De Rabobank moet een boete betalen van 1 miljard euro. "Daar gaat ons goeie geld", zal menige rekeninghouder en belastingbetaler denken. Een goede zaak dat het gesjoemel met rente eens wordt aangepakt. Maar de vraag is waar Rabobank de compensatie gaat zoeken. Het zal wel weer bij de klanten zijn.
Het mes gaat in de zorg. Volgens het nieuwsbericht gaat het 90.000 banen kosten. Ik heb nooit geweten dat zoveel oplichters en dure specialisten van de zorg genieten.
Meneer Oostrom, voorzitter van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen, vindt dat ik niet voortdurend moet zeuren over de strijkstokken en graaiers bij organisaties voor goede doelen. Ik moet gewoon blijven bijdragen, anders komen hij en zijn graaimaatjes financieel niet rond. Oostrom pleit wel voor meer openheid, maar ik ben bang dat ik me dan helemaal doodschrik en nooit meer iets bijdragen zal. Of blijven de graaiers en strijkstokken dan toch nog buiten beeld?
Zo schrok ik ook van de Kerkbalans. Daaruit bleek dat er veel meer geld gaat naar het overeind houden van al die bakstenen, dan naar de hulpbehoevenden. Trouwens, wie geen lid is van die kerk en toch in armoede leeft, krijgt niet eens hulp.