zaterdag 26 oktober 2013

SV Lelystad verliest weer

Zo vrij als een vogel

Veel reddingen van de SVL keeper
Niet dat ik spontaan zin had in een potje janken, maar ik was gewoon wat nieuwsgierig naar de wedstrijd tussen SV Lelystad en ASV Dronten. SVL verliest de laatste tijd geregeld en wie weet, misschien kregen ze vanmiddag de geest. Bij het loket had ik een meevaller. De vier euro die ik verwachtte waren er vier geworden. Dat zal wel met de prestaties van de laatste tijd te maken hebben. De gratis koffie is ook van de kaart geschrapt. Logisch, want voor het spel van de SV is het beter om niet echt wakker en alert te zijn.
Ik was net te laat om het eerste doelpunt van ASVD te zien vallen. Dat was na zo'n tien minuten spelen. Weer tien minuten later viel de tweede treffer. Ook voor de Drontenaren. Er werd erbarmelijk gespeeld. ASVD had geregeld twee vrije mensen in de aanval. Waar de bijbehorende SVL verdedigers waren wist niemand. Bij het tweede doelpunt had de doelpuntenmaker de bal gerust kunnen aannemen , een aanloop kunnen nemen, tien keer diep adem kunnen halen en dan blind kunnen scoren. Wat een vrijheid had die spits!
Was de eerste helft nog om aan te zien (met één oog hoor), de tweede helft was helemaal prut. SVL kreeg nog wel twee kansen, maar wist niet te scoren. Aan de andere kant was het de doelman van SVL die erger wist te voorkomen. Hij redde een aantal keren subliem. Tijdens de wedstrijd moest ik onbewust aan onze 'topclubs' denken. Ik zag dezelfde fouten : te veel lopen/pingelen met de bal, slechte keuzes en slordige passes. Ik zag een SVL speler vanaf de kant van de tribune een bal geven, dat ik dacht : is ie soms van de tennisvereniging?
Vijf minuten voor tijd ben ik vertrokken. Ik hoopte nog twee euro terug te krijgen bij het loket. Maar mevrouw was net eerder dan ik al op de vlucht geslagen. En wat de tekst 'Tot ziens!' boven het loket betreft : dat zal wat mij betreft wel even gaan duren. Uiteindelijk won ASV Dronten met 1-3.