maandag 7 oktober 2013

Mistig, nat en warm


De dag begon goed. Ik las namelijk dat de crisis op z'n retour is. Hoera! Minder vrolijk werd ik van de mist. Op de Dronterweg is het doordeweeks 's morgens en in de namiddag erg druk. En er rijden soms haastige mensen rond. Nee, die mist is niks aan. Ik heb liever regen op mijn vizier, dan mist. Bij regen draai ik even met mijn hoofd en dan vliegen de druppels van mijn vizier af. Met mist is dat niet het geval. De druppels zijn vele malen kleiner, dus dat is vegen geblazen. Ik wrijf het  vizier geregeld in met een soort polish. De rijwind doet de regendruppels er eenvoudig van afwaaien. Maar met mist dus niet.
Op de smalle polderwegen is het ook aanzienlijk lastiger rijden. Een kwestie van de rijstijl aanpassen en extra goed opletten.
In de boomgaard hing ook mist. En het was behoorlijk nat. Het leverde ook wel mooie plaatjes op. Ik moest het regenpak aan, om niet kletsnat te worden van het nat van de bomen. Wat ik niet eerder had meegemaakt gebeurde vandaag. Er reden twee treinen in een en dezelfde rij! De afstanden zijn dermate groot, dat je vanmorgen niet kon zien of een rij vrij was of niet. Zelfs halverwege de rij was het eind niet te zien. Het was niet echt een probleem, maar wel opvallend. Het werd weer een leuke dag, vooral toen de zon doorbrak. Toen werd het zelfs zomers warm. Of kwam het door de vele warme mensen, die daar aan het werk waren? Hoe dan ook, ik heb weer genoten,