donderdag 11 juli 2013

Tasty Wok


Volgens een onderzoek naar Wok restaurants uitgevoerd door de ANWB, is Tasty Wok een zeer goede. Kijk, daar hebben we als Lelystad weer iets aan. Ik heb daar een paar keer gewokt en ik moet zeggen dat het mij prima smaakte. Het is natuurlijk Chinees en niet Indonesisch. Er zijn mensen die denken dat je in een Chinees restaurant Indonesisch kunt eten. Dat kan wel. als je het zelf meegebracht hebt uit een echt Indisch restaurant. Wie in een echt Indisch restaurant heeft gegeten, merkt het grote verschil. Chinezen hanteren vaak een zoete smaak.
In een Indisch restaurant doet men het niet met de wok, maar met de wadjan. Mijn oma bakte daar niet alleen de nasi en/of bami in, maar ook de kroepoek. Die rekte ze tijdens het frituren met twee tangen op tot lange knapperige stroken. Ze waren diep roze van kleur. Hoe meer garnalen (kroepoek oedang of udang) erin verwerkt waren, des te rozer de kleur. Dus van die smakeloze, bleke kroepoek moeten we het niet hebben. Die doopt men het liefst in de pindasaus. Wij gebruiken geen pindasaus maar liever petjel saus. Net even smakelijker dan de fabriekssaus. Al komen de zakjes Petjel ook uit een fabriek. Ik geef direct toe, dat ik geen pinda's sta fijn te malen. Ik koop van de petjel saus gewoon zo'n zakje, waarvan ik de inhoud met heet water meng.Lekker bij de gado-gado.
Maandag heb ik de verse sperzieboontjes uit Anna Paulowna gegeten. Wat een feest! Gisteren was er Kip Jambalaya van de C1000. Als ik zoiets koop, ben ik telkens benieuwd of er nog iets in die doos zit. Er staat vaak een waslijst aan ingrediënten op, die ik zelf erbij moet kopen. Volgens mij komt er elk jaar weer een ingrediënt bij.
Vandaag waren de verse snijbonen aan de beurt. Ik moest ze zelf snijden met de molen, want de kleinkinderen waren niet in de buurt. Wat een heerlijke geur kom er vanaf als ze door de molen gaan. Ik heb er aardappelpuree en (weer) kip bijgedaan. Mike en ik hebben dus wederom heerlijk gegeten.