woensdag 10 juli 2013

Een wolf in Flevoland

Bij Luttelgeest, in de Noordoostpolder, is een wolf aangetroffen. Men dacht eerst te maken te hebben met een hond die een aanrijding niet had overleefd. Maar op aandringen van een lokale boer annex jager, is het kadaver nader onderzocht. En jawel, de man uit Marknesse had gelijk en de gemeentelijke ambtenaren niet : het bleek een wolf te zijn.
Zoals te doen gebruikelijk begon een aantal mensen direct te speculeren. De wolf is bij onze Oosterburen al gemeengoed.  De Duitse wolf tiert welig en het kan zijn dat hij zijn grenzen verlegt naar Nederland.
Een medewerker van Staatsbosbeheer nam de kans waar, om zichzelf en zijn organisatie eens een flinke veer in de eigen kont te steken. Want volgens hem heeft de werkwijze van Staatsbosbeheer ervoor gezorgd, dat we weer wolven in ons land hebben. De organisatie is daarom zeer blij met deze wolf.
Nu weet ik niet beter dan dat het er slechts één was en die is ook nog dood. Behalve mensen die blij gemaakt kunnen worden met een dode mus, zijn er blijkbaar ook die dat gevoel krijgen met een dode wolf. Al eerder heeft Staatsbosbeheer met het idee rondgelopen om wolven los te laten in de Oostvaardersplassen. Daar zouden ze het natuurlijk evenwicht terug moeten brengen door overtollige viervoeters op te vreten. Over wie en hoe men de overtollige immigranten straks te lijf moet gaan, wordt nog nagedacht. Het zal wel weer afknallen worden.