maandag 22 juli 2013

Komkommertijd in Haven


Hier in Haven gebeurt niet zoveel. Het is vakantietijd. Dus denkt een meneer : "Mooi, ik ga eens lekker vissen." Voor anderen gaat het werk gewoon door. Dus denkt een bedrijf : "Vandaag een paar pontons in het water gooien." En zo treffen vakantieganger en werkend volk elkaar op nagenoeg dezelfde plek aan het water van de Lage Dwarsvaart aan.
Langs het Woonhavenpad dit jaar geen mais, maar aardappelen in de grond. Ze stonden door het weer droog te koken, dus moest er gesproeid worden. Een dag of wat later kwam een groep agrarische hulpjes om in de gloeiende zon het onkruid te wieden. Want ook dat groeit als kool zodra er gesproeid is. Wat ik niet begreep was, dat iedereen in blote bast aan het werk was. De waarschuwingen ten spijt.
In Haven is het behoorlijk schoon. Dat kan ik niet zeggen van de wijk Tjalk. Wat een bende zeg! Dit jaar was ik vergeten de Rietlanden te vragen om voor het losbarsten van de grote vakantie rond de school al het zwerfvuil nog even op te ruimen. Dus ligt het er nog. Sorry hoor! Mike wilde ik niet terugsturen, want die heeft net zijn einddiploma behaald.
Bij de kleine sluis is een duiker verwijderd en een nieuwe geplaatst. De oude stond aan de kant van de wijk Hollandse Hout, de nieuwe langs de Lage Dwarsvaart.