maandag 1 juli 2013

Hoe ouder, hoe gekker

Afgelopen donderdag, toen ik nog in het Roemeense Arad verkeerde, ging het fout met een historisch vliegtuig op de luchthaven van Lelystad. De mooie Fouga Magister crashte tijdens een touch-and-go manoeuvre. Op Curaçao heb ik ook wel eens zoiets gelezen, toen een Grumman Tracker bij een soortgelijke manoeuvre op de landingsbaan van Hato klapte.
Met de Fouga, een lichte twee motorige jager/trainer was iets bijzonders de oorzaak. Een passagier trok tijdens de manoeuvre aan een hendel! Hahaha! Misschien moest ie piesen of zo? Het voorval doet me denken aan een voormalige schoonzus van mij. Die deed ook van die rare dingen als ze naast mijn broer in de auto zat. Ze gaf doodleuk een ruk aan het stuur als haar iets te eng werd of sjorde aan de versnellingspook. Gek mens. En het werd al erg snel eng voor haar. En wat te denken van die Russische piloot die zijn kinderen even in de cockpit van het passagiersvliegtuig, een Airbus van Aeroflot het vliegtuig lieten besturen?  De dochter deed het nog aardig, maar de zoon niet. De 15 jarige jongen was er de oorzaak van dat het vliegtuig neerstortte. Niemand overleefde de ramp.
Ik ben benieuwd waarom die AOW'er aan dat hendel van die mooie Fouga trok. Ik heb dat toestel nog zien aankomen op de Aviodrome en toen wat foto's gemaakt.