donderdag 25 juli 2013

Patatje oorlog

Gisteren passeerde ik in Dronten de plek waar eens de bekende Frank Patat zijn kraam had staan. Frank vecht al jaren een oorlog uit met bepaalde ambtenaren van de gemeente Dronten. Frank staat niet bepaald bekend als een gemakkelijk mens. Maar dienstverleners moeten ook met lastige klanten kunnen omgaan. Daar zijn cursussen voor. Cursussen in communicatieve en sociale vaardigheden. En wat mij betreft schort het daaraan bij de betrokken ambtenaren.
Die hadden Frank als eens eerder een achteraf plek gegeven. Maar na heel wat gedoe stond hij dus hier.
Er liggen enorme blokken beton op de voormalige paptatplek. Ze blokkeren Frank's standplaats. Frank had niet op tijd betaald en dus werd zijn plaats afgesloten.
Voor het afsluiten van die plek, gingen de ambtenaren niet met open vizier Frank in zijn kar opzoeken. Welnee. Frank werd door de ambtenaren met een rotsmoes weggelokt van zijn plaats. Hij werd gebeld met de mededeling dat zijn hele hebben en houden gecontroleerd moest worden op veiligheid. En toen Frank met zijn kar richting de afgesproken locatie ging, reed een vrachtwagen vol betonblokken zijn plaats op. Dat hadden de stiekeme ambtenaren van Dronten zo geregeld. Natuurlijk had Frank gewoon moeten betalen. En natuurlijk had dit anders opgelost moeten worden. En Frank? Frank heeft alsnog betaald.