maandag 29 juli 2013

Op het Stadionplein

 
Opvallende groet...
Omdat we Mike zouden ophalen, reden we gisteren naar Amsterdam. Hij zou met zijn vrienden met een bus terugkeren van een vakantie in Spanje. De bus zou op het Stadionplein aankomen. Voor mij een mooie gelegenheid om na vele jaren op dat plein terug te keren. Ik herinner me natuurlijk het Olympisch Stadion nog, maar ook een grote Citroën dealer.
Op de A6 bij Almere kwamen we in een nog redelijk verse file terecht. Al snle bleek dat er iets bijzonders aan de hand moest zijn, omdat een politiehelikopter zenuwachtig zoekend en laag vliegend door de lucht scheerde. Ik vermoedde het ergste voor wat betreft de duur en adviseerde mijn chauffeur de afrit te nemen en terug te rijden om via de A27 en de A1 naar de hoofdstad te rijden. Gelukkig bleek mijn vermoeden juist : na de Hollandse Brug was het opvallend stil op de weg.
We arriveerden nog geen 10 minuten eerder bij het Stadionplein dan de bus van de vakantiegangers. Het eerste wat ik zag was een groot pand met de merknaam Citroën erop! Ik zag ook een gerenoveerd Olympisch Stadion. Maar eerst moesten we Mike en de rest verwelkomen en bij de Febo een frietje pakken, want de jongelui hadden flinke trek. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om even de weg over te steken om naar het stadion te lopen. Net toen ik voor het geopende hek aankwam, riep een vrouwenstem : "Meneer, we gaan afsluiten!" Net te laat dus, hetgeen te wijten was aan de vermeende benzinedieven, die op de A6 een ongeluk hadden veroorzaakt en er vandoor waren gegaan. Althans zo vermeldde het nieuws.
Op de terugweg was de A6 aan onze kant gelukkig geheel filevrij.
En Mike en en zijn vrienden? Ik heb bruinere mensen uit Spanje terug zien komen.