vrijdag 13 april 2012

SV Lelystad A3 is niet meer

Als een donderslag bij heldere hemel kwam het besluit eigenlijk niet. Het werd de laatste maanden steeds lastiger om een compleet elftal samen te stellen. Dit keer lukte het niet meer. Gisteravond, na de training, is besloten het succesvolle A3 elftal van SV Lelystad 67 op te heffen. De reden van dit trieste besluit is het chronisch gebrek aan beschikbare spelers. De uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen van a.s. zaterdag gaat dus niet door.
De kern van het elftal speelde al vanaf de C'tjes met elkaar. Het elftal was niet alleen voetbaltechnisch gezien een eenheid. De spelers konden ook met elkaar erg goed overweg. Zelf heb ik altijd respect gehad voor de sportieve manier waarop de spelers zich in en om het veld manifesteerde. Ze lieten zich niet gek maken door onsportief gedrag van anderen. Ook de constante aanwezigheid van de 'harde kern' ouders had een positieve invloed op het team en de staf. Niet alleen voor de spelers en de ouders, ook voor de staf (vrijwilligers die bijna elke minuut opofferden aan het team!) een domper op een zo succesvolle sportperiode.
Eerlijk gezegd bevreemdt het mij dat de vereniging een dergelijk succesvol team zo gemakkelijk laat doodbloeden. Al eerder hebben we een paar keer meegemaakt, dat vlak voor aanvang van en tijdens het speelseizoen, spelers werden weggeplukt uit 'ons' elftal. De A3 kende een aantal spelers dat in mijn beleving potentie heeft om door te stoten naar hogere elftallen. Ik beschouw het geheel dan ook als een jammerlijk falen van het beleid van de vereniging.
Van deze kant in elk geval onze dank voor de vele aangename uren langs de lijn. We wensen eenieder het beste toe.