donderdag 19 april 2012

Goed zo die gaat

Die kleine pup is een ware dondersteen. Ze rooft alles wat ze tegenkomt. Dat varieert van schoenen en pantoffels tot speelgoed van de kleinkinderen en zelfs in onderdelen van mijn motor zet ze haar tanden.
Buiten ziet, ruikt en hoort ze van alles. Haar behoefte laten doen is een hele toer, want ze is om de haverklap afgeleid. Zo gaat ze door de achterpoten en zo springt ze weer overeind. Sinds kort kauwt ze op alles en nog wat. Takjes, blaadjes, gras, steentjes enz. Ze heeft ook vogel- en eendenpoep ontdekt als lekkernij. Met gevolg : wispelturige darmpjes. Ze kan al behoorlijk goed luisteren voor een pup. Ze protesteert wel door te blaffen, maar ze doet wel wat je wilt. Vaak is het net een klein kind : Ze verraadt zich zelf als ze iets stouts gaat doen. En soms toch stiekem iets willen doen, dat net eerder verboden werd. En dan die uitdagende kop die ze erbij trekt.
Ze is wat kieskeurig met eten, maar ze eet wel de geadviseerde hoeveelheden op. Ze heeft de gewoonte om een paar brokjes in haar bak te laten staan. Aan de riem lopen is geen enkel probleem. Dat was al vanaf de eerste dag. Alleen zijn gaat haar ook goed af. Ze gaat uit eigen beweging in de bench liggen als ze moet oppassen. Ja, we zijn best trots op onze Friezin Fenna.