donderdag 5 april 2012

KNMR naar Lelystad

Een attente en trouwe  lezer stuurde mij een bericht van de KNMR. Waarvoor mijn dank.

"Dit jaar komt er ook in Lelystad een KNRM reddingstation te staan. Op woensdag 9 mei 2012 organiseert de KNRM een informatie avond in de brandweerkazerne aan de Gordiaandreef 101 te Lelystad. Geïnteresseerde vrijwilligers, mannen en vrouwen, worden van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met het werk van de KNRM en de mogelijkheden van vrijwilligerswerk voor het nieuwe reddingstation. De avond begint om 19.30 uur en eindigt uiterlijk om 22.00 uur.
Geïnteresseerden die deze informatieavond willen bijwonen kunnen zich aanmelden via info@knmr.nl. Direct inschrijven als vrijwilliger mag ook via deze adressen. Na de inschrijving volgt een selectieprocedure door de KNRM.
Op het Markermeer rond Lelystad kan de KNRM nu vanuit de reddingstations Marken, Enkhuizen, Urk en Huizen niet binnen 30 minuten na alarmering ter plaatse zijn bij een incident. Daarom wordt aan de Bataviahaven een nieuw reddingstation ingericht. Vanuit de gemeente Lelystad is een bijdrage ontvangen voor de oprichting van het reddingstation. Voor de exploitatie is het reddingstation aangewezen op donateurs."