maandag 16 april 2012

Mazda NK Windsurfen

Bij de Houtribsluizen zijn dit weekend het NK Windsurfen gehouden. Het was een primeur voor Lelystad. Zaterdag was de Formula Windsurfing, vanwege de mindere wind. Hier wordt met het totale wedstrijdveld een driehoeksbaan gevaren met een kruisrak. Casper Bouman won twee van de drie wedstrijden. Hij staat eerste op de ranglijst.
Zondag, met aanzienlijk meer wind,  is de race Slalom discipline gevaren. De Slalom boards zijn ranker, de vinnen minder lang en de zeilen minder groot. Bij de Slalom varen deelnemers in heats een down wind baan, waarbij de beste surfers steeds een heat verder komen.Adriaan van Rijselberghe won voor Jordi Vonk. Een zeer knappe prestatie van Jordi, omdat hij nog bij de junioren vaart.
De NVW, de Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers, heeft tijdens de NK weekeinden ook wedstrijden georganiseerd voor de Bic Techno jeugdsurfers, raceboards en het Olympische board de RSX. Deze deelnemers varen niet voor een NK titel, maar kunnen op deze wijze extra trainen in een wedstrijdsituatie. Vooral voor de Bic Techno surfers een mooi traject richting het WK Windsurfen voor jeugd in Medemblik in augustus dit jaar.