donderdag 6 juni 2024

Van alles wat

Ik heb het extra steuntje in de bank / bagagebak aangebracht. Ik heb het niet alleen gelijmd, ook geschroefd. Het was een vierkante lijst, die ik op de hoeken verstevigd heb met driehoekje van watervast verlijmd multiplex. Die heb ik niet alleen gelijmd, maar ook met spijkertjes vastgezet. Dubbeldop, maar het is voor een zitplaats voor gewichtige mensen. šŸ˜
Omdat de spijkertjes erg klein waren, heb ik een punttang gebruikt om ze vast te houden. Mijn vingers zijn er te dik voor.
Tussen de middag was er even sprake van paniek. We kregen bezoek van een buurtbewoonster, die last had van een overstromend toilet. Toen ik ging kijken,
stond de pot vol (schoon) water en de toiletruimte blank. De hulp in de huishouding had het toilet doorgespoeld na een schoonmaakbeurt met chloor. Toen ging het mis. Even daarvoor had ze het toilet in de badkamer gedaan. De dames waren met handdoeken bezig. Ik heb thuis maar even een steelpannetje en een emmer gehaald. Daarmee hebben zij de pot geleegd. Het kraantje bij de stortbak heb ik dichtgedraaid. Ik zei de bewoonster, dat het riool verstopt is en dat ze de riooldienst moest bellen.
In de loods stond een enorme boiler op mij te wachten. Er is een nieuwe ergens geplaatst, want die heb ik nog zien binnenkomen. Ik zuchtte even
diep. Omdat er stalen aansluitingen op zaten, ging is er vanuit dat het een stalen exemplaar was. Net interessant dus. Voor de zekerheid heb ik hem 'ontmanteld' en wat van de isolatie verwijderd. Het bleek inderdaad een stalen vat te zijn. Weg ermee.
Toen ik in de caravan bezig was, kwamen de mannen terug. Ze gingen het dak op, om zonnepanelen te plaatsen. Die stonden al een tijdje op de grond te wachten. Het zijn oude panelen die door nieuwe vervangen zijn. Ze komen op de andere helft van het dak te liggen. Morgen zij wij zelf aan de beurt voor zonnepanelen.  Ik ben benieuwd.
Weer thuis hoorden we van de bewoonster van het verstopte riool, dat de verstopping door een bedrijf opgelost is. De kosten waren fors, ondanks dat een deel door de gemeente betaald moet worden. Probleem opgelost.