zaterdag 1 juni 2024

Afdakje renoveren

Na zo links en rechts klussen gedaan te hebben, is het tijd om thuis weer iets te gaan doen. Sonja gaf te kennen, dat ze het afdakje achter op het erfje graag vervangen zou willen zien. Het is zo'n 10 jaar geleden door mij daar gemaakt. Onder dat afdakje stalde ik de motorfiets. De achterkant hield de zuidwesten wind en regen tegen. Ik deed ook nog een hoes over de Honda.
Het dakje is gemaakt van metalen dakpanplaten. Omdat het gebruikte exemplaren zijn, zaten er hier en daar gaten in. Die heb ik met kit dicht gemaakt. De scherpe metalen randen heb ik afgedekt met een doorgesneden tuinslang.
We overwegen aan de achterkant een tuinscherm van 180 cm hoog te plaatsen. En dan over de hele breedte. Er komt wel weer een dakje op, want dan staan onze tuinstoeltjes nog steeds lekker droog. Ik heb het idee om het dak te bekleden met een houten plaat waar ik een hele op maat gesneden rubberen mat op leg. Ik overweeg het stukje aan de zijkant (gestreept doek) bij het hekje voor de helft ook dicht te maken. Dat bevindt zich aan de west kant van het erfje. Van die kant komt er geregeld regen onder het afdakje terecht. We willen de rest lieve ropen laten. Dat geeft een ruimtelijk aanzien en gevoel. Het erfje is al zo klein.