woensdag 3 augustus 2011

Een vlaggetje voorkomt erger

Het valt ons dit jaar op, dat relatief veel vakantiegangers met een chagrijnige kop rondlopen. Als blikken konden doden, dan was de camping in een slagveld veranderd. Dolend tussen de slachtoffers de zombies met hun chagrijnige koppen. Zelfs als ze naast je komen staan bij de wastafel is een 'Hoi' teveel. Waarschijnlijk hebben ze allen een taakstraf van een paar weken opgelegd gekregen : ga met vakantie. Er zijn ook campinggasten die een teruggetrokken vakantieleven leiden. Dat mag hoor. Iedereen geniet op z'n eigen manier van zijn vakantie. In het ANWB blad De Kampioen las ik eens een e-mail van een boos lid. Hij ergert zich groen en geel aan al die mensen die hem tijdens de vakantie dagelijks storen. Hij wordt dagelijks 'lastig gevallen' door passanten die 'goede morgen', 'eet smakelijk' en meer van die nare dingen zeggen. Sommigen maken het nog bonter : ze blijven staan voor een praatje! 'Opzouten stelletje zeikerds! Ik heb vakantie!'
Toch denk ik dat de klager aan iets belangrijks voorbijgaat : beleefdheid en/of fatsoen. Elkaar groeten is niet elkaar lastigvallen. Tenzij je net met je vrouw in bed ligt te vrijen en iemand steekt zijn kop door de deuropening en belangstellend vraagt  : Lukt het een beetje?
Voor alles is een oplossing. Ook voor mensen die ongewenst gestoord worden tijdens of van hun vakantie. Ze moeten gewoon een vlaggetje op hun tent steken. Een aantal stugge, eigenwijze campinggasten hier op de camping doet dat al. In het verre verleden schijnen ze zelfs mensen vermoord te hebben, die hen beleefd tegemoet traden. Ergens op een camping in Dokkum of zo. Zo'n vlaggetje voorkomt erger. We zijn gewaarschuwd.