maandag 16 september 2024

Aanslagen op Trump, link naar Oekraïne?

Coronavaccinatie

Ze beginnen weer. Dit keer met een verbeterd vaccin. Hoezo verbeterd? Er was toch niets mis met dat vaccin? Volgens Duitsland dus wel en zo'n beetje ook. Maar goed, ieder kiest voor zichzelf. Het vaccin is verbeterd, maar men vertelt niet op welke punten. Trouwens is dat vaccin ditkeer wel goedgekeurd voor massale enting? Het vorige volgens de EMA dus niet. In Duitsland heeft onderzoek uitgewezen, dat de politiek de adviezen van het RKI (Duitse RIVM) doodleuk heeft misbruikt om allerlei benauwde maatregelen te kunnen nemen. Je weet, Befehl ist Befehl, dus die RKI wetenschappers hielden das Maul.
Deden ze dat maar als ze hier in zee zwommen. Dan zouden er minder Duitsers verdrinken. 😁
Grapje, hoor. In Duitsland zijn de documenten vrijgegeven die het coronabeleid beschrijven. In eerste instantie was er sprake van veel zwart gemaakte teksten. Maar recent is het origineel gelekt. Dat is flink schrikken voor alle liegende politici!
Overigens is het Duits corona beleid hetzelfde als het Nederlandse. Dus dezelfde leugens zijn ook hier gebruikt om mensen te dwingen tot vaccinatie en de gevolgen vooral te verzwijgen. De enorme oversterfte tijdens en na de vaccinaties in Duitsland is nog in onderzoek. Beter een goede buur, dan een ver Den Haag.

Zagen, zagen, zagen

Vanmorgen heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Nee, geen bordeelsluipers, maar mijn gewone werkschoenen met die dikke neuzen. Afgelopen week had ik namelijk in de loods al een aantal keren een blik geworpen op een bepaalde hoek, links in de loods. Daar stond een aantal speciekuipen met afvalhout en er lag ook los hout. Ik was toen al van plan die hoek eens op te ruimen en al het hout te gaan zagen.
Vanmorgen was het dan zover. Als eerste heb ik de boel geïnventariseerd en wat gesorteerd. Ik doe dat zodat ik weet wat me te wachten staat. Het is ook gelijk minder rommelig en dus meer overzichtelijk. Met gehoorbeschermers op mijn hoofd (vraag me
niet waarom, want ik ben al doof 😅), ben ik aan de De Walt gaan staan.
Als ik daar alleen bezig ben, werk ik erg bewust. Ik bedoel, voorkomen is beter dan genezen of voor dood afgevoerd te worden. De restanten hout heb ik min of meer in gelijke lengtes doorgezaagd en in netten gedaan. Het is een soort lopende band klus en daardoor gevaarlijk. Zaak is goed te blijven opletten en geen rare dingen doen. Ik wilde graag met twee handen en tien vingers weer naar huis. Op tijd pauzes houden is daarom ook belangrijk. Hoewel de grote stofzuiger aangesloten was op de zaagmachine, leidde het zagen toch nog veel zaagstof op de grond. Ik had wel een extra bak onder de machine geplaatst, waarin het meeste stof opgevangen werd. Er ligt nu
bijna 1 m3 gezaagd hout klaar. Het overgrote deel is onbehandeld vuren. Hier en daar ook wat verlijmd hout, maar relatief weinig.
Tussendoor heb ik de lunch gebruikt. Zittend op een stoel voor de geopende overheaddeur in de zon, hield ik geheel op eigen voorwaarden de pauze. Wat wil een mens nog meer? Daarna heb ik als eerste de zaagmachine schoongemaakt. Grondig, want ook de dunne stukken onder de machine die in de smalle ruimte onder het zaagblad terechtgekomen waren, heb ik eruit staan peuteren. Er was geen klepje of zo om die smalle ruimte schoon te maken. Daarna ben ik zowel het hout als de hoek gaan opruimen. Op mijn dooie gemak. Ter afsluiting heb ik de verzamelbak van de stofzuiger geleegd. Die zat half vol met zaagstof. Al met al ben ik weer tevreden huiswaarts gegaan. Het was toen exact 3 uur. Theetijd!

Ik had dezelfde droom

Knoeien met de natuur

en vervolgens panikeren vanwege de gevolgen. De grote weersveranderingen hebben niets met de veeteelt en/of landbouw te maken. Ik ben benieuwd in hoeverre men hier al maatregelen heeft genomen wegens de overvloed aan regenval in het oosten van Europa. Of wacht men weer af totdat ook hier de pleuris uitbreekt? Er wordt al erg lang met het weer geknoeid. Met goedkeuring van politieke leiders, die achter een of andere Duitse goeroe aanhollen. Het interessante van mensen is, dat dommen onder hen ook leiders kunnen worden. Dat verschijnsel zie ik in de dierenwereld niet terug.

Obesitas pil?

De farmaceutische industrie wil een nieuwe winstmaker op de markt brengen. Middels een medicijn dat obesitas moet bestrijden. Voor  mij weer een middel dat, zoals zoveel medicijnen, aan symptoombestrijding doet. Maar misschien is het ook een gevolg van het capaciteitstekort bij de GGZ. In de meeste gevallen is het beste medicijn tegen obesitas zelfbeheersing. Dat houdt voor mij in : gezond eten en bewegen. Als het om obesitas van kinderen gaat vind ik het veel erger, Daar laten ouders steken vallen, die nare gevolgen hebben voor hun kind(eren). Niet alleen op het gebied van fysieke gezondheid, ook geestelijk. Dikke kinderen zijn vaak het mikpunt van pesterijen. Wat te wijten is aan hun eigen ouders. Zo'n pil lost niets op. Het vet dat verdwijnt komt nog steeds even hard naar binnen.
Er zijn ook kinderen die erg mager en zwak en ziek zijn. Dat is dan weer een gevolg van slechte, karige voeding. Die ouders proberen dat te compenseren met vitaminepillen. Ze vergeten, dat niet alleen het gebit, maar ook functies van organen zoals de maag en darmen ook verzwakt worden. Ee pilletje verwerken is niets vergeleken met een bordje gezond eten.
Het nieuwe medicijn zal de drempel voor ongezond eten en drinken / de snackbar en kroeg doen verdwijnen. Want met de obesitaspil kan je (vr)eten en drinken wat je wilt.

Ouwe lullen muziek -119-

Voor mijn lieve Sonja :

zondag 15 september 2024

Sashimono houtverbindingen

Als voormalig kantoorpik ben ik ook geregeld aan het prutsen met hout. Ik vind het al een hele opgaaf om twee stukken hout wat entjes met elkaar te verbinden. Maar dit is toch wel meesterwerk!

Joden onder vuur

Wie het internet bezoekt en Joden tegenkomt, dan valt hun misdragingen en arrogantie in het buitenland ook erg op. Het zijn immers geen Palestijnse maar Europese Joden, die voornamelijk Zionisten zijn. Het zelfde soort dat in het bezette Palestina tekeer gaat. 
De Joden krijgen een koekje van eigen deeg; een Jodenkoekje. Het land wordt steeds zwaarder aangevallen vanuit diverse windstreken. Wie met het zwaard omgaat....  Hoewel de genocideplegers victorie kraaien over Gaza, marcheren daar Hamas strijders weer door de straten. Iran heeft via Hezbollah en de Houthi's al een voorproefje genomen voor een grote gezamenlijke aanval.
De Jodenstreek van 7 oktober pakt voor Netanyahu dramatisch uit. Steeds meer Arabische landen keren Israël de rug toe. Het land is economisch aan het instorten vanwege de oorlog, de boycots en de miljoenen inwoners die op de vlucht slaan. Nu daagt het in het oosten, Palestina ontworstelt zich aan zijn wrede Joodse onderdrukkers.

Amerika wil per se WO3

Nu duidelijk geworden is, dat Oekraïne op zwaar verlies staat wil Amerika Zelensky toestemming geven raketten op Rusland af te vuren. Rusland op zijn beurt reageert hierop met de mededeling, dat het Westen daarmee de oorlog verklaard aan het land. Poetin zal niet schromen op de rode knop te drukken voor een nucleaire aanval op de NAVO landen. Het is van zijn kant een serieuze reactie. Wie de mentaliteit van de rus kent, weet dat met het rakettenplan een grens overschreden wordt.
Het is onvoorstelbaar hoe gemakkelijk het moorddadige en oorlogszuchtige Amerika met mensenlevens omgaat. De VS is net als Israël en Engeland een ware seriemoordenaar.
Er is enige hoop, omdat een aantal NAVO landen niet achter de moorddadige oorlogsplannen van Amerika staat.

Tot dat de bom valt -2-

We moeten het toch hebben van landen als China en Rusland als het om vrede gaat. Poetin heeft nog geen woord gelogen. In tegenstelling tot het oorlogszuchtige Westen, inclusief Nederland.

Why me Lord?

Na jaren van wegdrukken, kan ik dit nummer zonder pijn weer aanhoren. Het werd gespeeld tijdens het afscheid van een van mijn broers. Vandaar. Toen ik hem een keer tijdens zijn lijdensweg opzocht, lag er een Bijbel naast hem. Hij zag dat ik naar dat boek keek, want hij zei : "Ja broer, ik ben weer terug van weggeweest." Hij zal als de verloren zoon ontvangen zijn.

Always remember us (Guitar)

zaterdag 14 september 2024

Scooter uitdagingen

Afgelopen week probeerde ik de scooter te starten. Dat ding staat al weer een tijd stil Hij heeft de afgelopen 8 jaar gemiddeld 300km per jaar gereden! Het starten lukte niet, omdat de accu te weinig spanning afgaf. Na het opladen van de accu was ie na twee korte start pogingen weer leeg. Dat was een slecht voorteken. Uiteindelijk bleek de accu gewoonweg kapot te zijn. De accu heeft op zolder de winter doorgebracht en is daar geregeld aan de (druppel)lader gehangen. Ik vind in het algemeen de gel accu's niet bepaald van goede kwaliteit. Doe mij maar de ouderwetse lood-zuur exemplaren. Die kan je desnoods zelf ook nog regenereren. Ik weet wel van het trucje waarbij men de polen heel kort tegen elkaar ketst, maar dat hielp ook niet.
Met de nieuwe gel accu, startte de scooter direct. Maar hield ermee op als ik wat gas gaf. Ik heb tijdens het starten mijn hand maar even op de inlaat van het luchtfilter gehouden. Als een soort choke. Toen bleef het blokje wel draaien. Voor de zekerheid heb ik een flink stuk gereden. Hopelijk is het brandstofsysteem nu goed doorgespoeld. Voor de winter die ik een additief in de tank om de benzine optimaal te houden.

Polen is de VS spuugzat

De oorlogszuchtige baby killer Anthony Blinken krijgt de wind van voren : wegwezen!

Totdat de bom valt

Eerst wilde hij niet voor Zelensky sterven. Maar nu wil Geert Wilders dat wel. De PVV steunt dus ook nazi's. Omdat de dreigementen van de NAVO/Amerika en het VK blijven aanhouden, dreigt Rusland met een totale oorlog. Nogmaals ik hoop dat de Russische raketten en bommen op het oorlogszuchtig volk zal vallen, zijnde de politici van die landen. Ik mag geen militair deskundige zijn, mijn inschatting is dat Rusland de NAVO zal wegvagen.
Al zo'n 50 jaar geleden was het al duidelijk. Nixon legde het toen al uit. Maar weinigen geloofden hem. De media waren woest. Desondanks is het enkel erger geworden.

Ouwe lullen muziek -118-

Nog even en we wonen al weer zo'n 30 jaar in de polder. We zijn sinds 1975 geleidelijk naar het oosten getrokken. Vanuit Leiderdorp naar Leiden. Toen naar Zoetermeer en daarna naar Schoonhoven. Midden jaren 90 zijn we naar de polder verhuisd, naar Lelystad-Haven. In eerste instantie was het wat wennen wat het huis betrof. In Schoonhoven hadden we een zeer ruime drive-in woning, in Lelystad-Haven werd het een eengezinswoning die wat kleiner was. Maar daar stond tegenover een grote tuin, een prachtig uitzicht over het Bovenwater en een grote schuur / garage. Daar hebben we net zo lang gewoond als in het zilverstadje Schoonhoven; 17 jaar. En nu al weer ruim 10 jaar hier in Dronten. We wonen en leiden ons leventje dus nog steeds op de bodem van de Zuiderzee.

Chatbots

Men wil chatbots instellen om complottheorieën en nepnieuws te bestrijden. Ik beschouw dat soort ideeën meer als bedoeld om andersdenkenden uit te schakelen. Dat hebben de recente crises mij wel geleerd. Laten we eerlijk zijn : wie gaan die chatbots qua inhoud vullen? Zijn dat onafhankelijke of betaalde wetenschappers? Daar staat of valt een succes mee in de zin van geloofwaardigheid. Ik heb gedurende mijn hele leven al herhaaldelijk overheden (zowel centrale als decentrale / lokale) betrapt op regelrechte leugens. Politiek is nu eenmaal iets heel anders dan wetenschap en feiten. Omdat de overheid in veel gevallen de wetenschap financiert, kan ze deze ook aansturen voor wat betreft de content van chatbots. Aan de slogan : vertrouw op de overheid hecht ik al sinds lang weinig tot geen waarde. Subsidies zijn enkel investeringen van de overheid. Er moet wat voor terugkomen en daar zorgt ze goed voor. Als de overheid de burgers dwingt tot het gebruiken van de smartphone, dan schuilt daar heel erg veel achter. De overheid is onbetrouwbaar. Als de overheid iets bedenkt, wees dan op je hoede.
Er zijn trouwens ook al cursussen beschikbaar zoals "Create your own chatbot". Je kunt er natuurlijk ook geld mee verdienen. Met alle misleidingen op het www, hoe weten we straks of we de juiste chatbot raadplegen? Ik wantrouw veel info. Helemaal die van chatbots.

vrijdag 13 september 2024

Hahaha!

De boel schoonhouden

Gewapende politieagenten hebben in Hongarije een trein met illegalen leeggemaakt. De trein was op weg naar Oostenrijk. Hongarije wenst geen illegalen in het land toe te laten. Ook niet als er sprake is van doorreizen. Orban wil zijn land vrijwaren van criminaliteit en mensen die niet willen werken en enkel hun hand ophouden. Bravo!
Als ik de tegenwoordige reclamespotjes zie, dan schijn ik ze heel anders te interpreteren dan bedoeld. Dat werd mij onlangs gezegd. Tegenwoordig zie ik enkel zwarte mensen en samengestelde zwart-wit gezinnen. Nu heb ik een tijdje op Curaçao gewoond. Daar hadden we behalve Antilliaanse ook kennissen die uit Suriname afkomstig waren. Stuk voor stuk leuke mensen hoor. Het was wel te merken dat ze een andere culturele achtergrond hadden. Met andere accenten. Ze hielden veel van blingbling, vonden een grote tv en dito auto veel belangrijker dan primaire levensbehoeften en werkten enkel als ze geld nodig hadden. Ze rustten veel. Op zich niet eens zo gek, hoor. Werken is immers voor de dommen. Dus dat deden de Europeanen. 😂
Als ik nu zo'n reclamespotje zie, waan ik me weer in de tropen. En dan denk ik onbewust (of is het vanwege de overvloed aan donkere types?) : "Dat is blijkbaar typisch iets voor Antillianen of Surinamers. Dus niet voor mij." Dergelijke reclamespotjes hebben dus een ander effect op mij, dan bedoeld. Als er Noord Afrikanen te zien zijn, dan denk ik : "Dat moet ik zeker niet kopen, want dat spul zien ze graag in huizen om het te stelen. Zo probeer ik de boel voor mijzelf wat schoon en veilig te houden. Maar het kan zijn dat mijn beeld wat vervormd geraakt is door opgedane ervaringen en het te vaak kijken naar programma's als Politie op je hielen, 112 en/of Opsporing Verzocht. En het dagelijks nieuws niet te vergeten. 😐

Een extra deurbel

Ons huisje staat verkeerdom geplaatst. Het staat met de achterkant naar de straat. Gevolg is, dat mensen vaak voor de achterdeur staan te roepen of op de deur of het raam staan te kloppen. Om die reden hen ik ooit een bord aan het hek opgehangen, waarop aangegeven staat dat de voordeur zich aan de andere kant bevindt. Zoals bekend lezen veel mensen niet of letten ze niet op.
Om aan dat gedoe bij de achterdeur een eind te maken, heb ik daar een bel opgehangen. Het is een draadloos geval van de Action. 😄 In eerste instantie zag ik geen bijlage met een instructie. Tijdens het gebruiksklaar maken (batterijen plaatsen) merkte ik dat de bel op zich wel werkte en de drukknop ook. Maar de communicatie tussen beide ontbrak. Na wat gepuzzel heb ik de plaatsing van de plaatsing van de batterijen opnieuw gedaan. Maar dit keer eerst die van de drukknop en daarna pas die van de bel/luidspreker. Toen deed ie het!
Toen ik het plastic van de verpakking wilde scheiden van de papierenafbeelding, merkte ik dat die afbeelding een dubbel gevouwen papier was. Daar tussenin bevond zich een handleiding. Maar daar zou ik ook niet veel aangehad hebben. Ik las nergens iets over het in een bepaalde volgorde plaatsen van de batterijen. Maar het kan ook toeval geweest zijn, dat de bel het daarna deed.
Het fijne van deze bel is, dat hij ook lichtflitsen geeft als er aangebeld wordt. Daar hebben doven als ik ook wat aan. 😅 Ik zit trouwens ook geregeld met headphones op mijn grijze hoofd. Het overkomt mij daarom dat er plots iemand achter mij staat. Die persoon is dan door de achterdeur gekomen.

Het slijk der aarde

Soms vind ik ze tamelijk ziekelijk overkomen, als het over geld gaat. Zlefs wanneer het maar € 0,20 betreft, kan daar ruzie over ontstaan.
Vanmorgen was ik bij de Koffietafel. Ook daar houden bepaalde mensen anderen in de gaten voor wat betreft geld. Voor slechts € 1,00 kan je daar gezellig onder elkaar koffie met een of meer koekjes drinken. Een tweede of derde kop is ook prima. En dat alles voor slechts €1,00. Er zijn ook gasten voor wie die ene euro net te veel gevraagd is. Of ze hebben geen euro bij zich, maar wel een pinpas. Kortom er zijn veel redenen waarom men die euro niet in het potje doet. Aan de andere kant liggen er soms ook briefjes van € 5 en/of € 10 in het potje. Blijkbaar van gasten die een aantal weken in één keer betalen of iets extra's willen geven.
In een aantal projecten dat ik gedaan heb, kwam tijdregistratie voor. Ik kreeg soms discussies over te laat komen en/of of te vroeg vertrekken. Ik was namelijk van mening, dat er niet op basis van een momentopname actie ondernomen moest worden. Dat zou enkel averechts werken en personeel demotiveren. Een controle op basis van minimaal twee week en maximaal een kwartaal leek mij beter. Pas dan is te zien in hoeverre er sprake is van een structureel gedrag. Wat er op een bepaalde dag aan de hand is, weet ik immers niet. Als iemand over een langere periode gewoon 40 uur in de week maakt, is er wat mij betreft niets aan de hand.
Zo ook met betrekking tot die €1. Zo lang er op langere termijn sprake is van een inkomstenpatroon dat ruimschoots voldoet, moet er niet zo gezeurd worden. Daarmee jaagt men enkel gasten weg en het draagt niet bij aan de sociale cohesie. Dat alles vanwege €1,00. Triest.

GGZ

Het is mij wel duidelijk geworden, dat de GGZ te weinig personeel heeft. Mensen gedragen zich tegenwoordig zo vreemd. Er zijn er die beweren zelfs geen mens meer te zijn, maar een dier. Ze twijfelen aan hun eigen menszijn. De onzekerheid bij al die gekken zoekenden wordt alsmaar groter. Ze voelen zich geen vrouw of man meer of denken een andere sekse te hebben. Denken dus. Daar gaat het fout. En omdat de GGZ geen personeel of tijd heeft, blijven die mensen in dat soort vreemde gedachten hangen. Ze zijn verdwaald, omdat ze zo nodig van het platgetreden pad af wilden. Ze zijn dwaallichten geworden vanwege hun eigen onzekerheden. Die onzekerheid begint al met het aanbrengen van make-up, het anders kleden, de haren schilderen en het gezicht met metalen ornamenten behangen.
Ze zijn op zoek naar zichzelf, omdat hun ouders hen vergeten is te vertellen wie ze zijn. Hier een leuke vertaling van een nummer van The Everly Brothers (Lay it down) dat op al die onzekere mensen van toepassing is :

Vrijdag de 13e

Schrikbarend hoeveel Amerikanen niet eens het nieuws in eigen land volgen. Ze lachen om de uitspraken van Donald Trump over illegalen die huisdieren stelen en opeten. Nou, daar zijn ook opnames van gemaakt door bodycams van de lokale politie. In een stad als New York worden openlijk door illegalen ratten geroosterd. De negatieve reacties geven aan, dat velen niet eens bekend zijn met de feiten en erom lachen.
Vanmorgen heb ik maar schoon ondergoed aangetrokken. Voor het geval dat ik in het ziekenhuis terechtkom. 😂 Dat zei mijn lieve mamma tegen ons. Niet alleen als het vrijdag de 13 was, maar ook op andere momenten. Als kind vond ik het al vreemd, dat ze dat zei. Ik zag me al in het ziekenhuis liggen in mijn met bloed doorweekte 'schone' Jansen & Tilanus. Misschien had ik het ook wel van angst of pijn in mijn broek gedaan. Over het algemeen ben ik niet zo bijgelovig als mijn moeder. Ik loop onder ladders door, aai een zwarte kat als ik hem tegenkom en strooi niet bewust met zout of suiker. Het enige dat ik overgehouden heb aan haar bijgeloof is de schoen(en) op een tafel zetten. Dat resulteert in armoede, zei ze dan. Ze reageerde in dergelijke situaties erg paniekerig. Misschien is het daardoor mij bij gebleven.
Ondanks dat ik op de vrijdagen relatief veel ongelukjes heb meegemaakt, is voor mij vrijdag de 13e een gewone dag.

Beter worden?

Alleen de naam al...
Volgens een onafhankelijk Amerikaans onderzoek overlijden de meeste mensen vanwege en medische behandeling. Zoals bekend loopt Amerika in heel veel ontwikkelingen voorop en andere westerse vazalstaten, waaronder Nederland, volgen. In de VS draait alles om de dollar. Gevolg is dat daar de mens een verdienmodel geworden is. Dat model is ook hier ingevoerd door het Ziekenfonds af te schaffen en de zorg af te bouwen. De pillenindustrie moest immers gespekt worden.
Een Britse arts zei, dat wanneer je wilt weten of je een goede arts hebt, je slechts 2 vragen hoeft te stellen. 1. Werkt Ivermectine tegen Covid-19? en 2. Zou u mij een MRNA vaccin aanbevelen? Hij zou moeten antwoorden op vraag 1. Ja, beslist! en op  2. Nee, daarvoor moet ik uw dossier bekijken en u eerst onderzoeken.
Het is een bekend verschijnsel waarin artsen pil op pil voorschrijven. Al die pillen zijn symptoombestrijding. De feitelijke oorzaak van de kwaal wordt meestal niet aangepakt. Beter worden is er voor de patiënt niet bij. Dat geldt alleen voor de medici in de vorm van bonussen en de farmaceutische industrie.

Ouwe lullen muziek -117-

Monddood

Het verschijnsel om mensen met een andere mening monddood te maken wordt alsmaar groter. Ook in de gevallen waarin de anderen hun mening op feiten gebaseerd hebben. Men spreekt steeds vaker over complottheorieën, desinformatie en misinformatie terwijl de overheden zelf steeds vaker malinformatie verspreiden.
Misinformatie vind ik niet zo erg. Niet iedereen beschikt over de juiste kennis. Dus kan er iets gezegd worden wat wegens onwetendheid onjuist is. Desinformatie is erger. Dat is info die incorrect is en bewust verspreid wordt voor een zeker gewin. En dan is er malinformatie. Dat is de informatie die meer een mening is en niet op feiten is gebaseerd. Malinformatie wordt ook door veel bedrijven en politici verspreid. Het ergste is wel, dat men dergelijke info verspreid die schadelijk is de gezondheid en het welzijn van mensen. Ten tijde van de corona-crisis is veel malinformatie verspreid.
Over de wolf wordt veel misinformatie verspreid. Dat doen de quasi deskundigen, die in feite veel te weinig afweten van het beest. Volgens hen vallen wolven enkel dieren aan om op te eten, zijn wolven bang voor mensen en kunnen bepaalde afrasteringen de wolf afstoppen. De snelle groei van de populatie is hen ook onbekend. Aanvallen op mensen worden bewust afgedaan als zijnde 'speelsheid'.
Malinformatie is o.m. berichten verspreiden waarin de inval van Rusland in Oekraïne en de 'oorlog' (=genocide) in Gaza een op zichzelf staand gebeuren is. Alsof die acties zomaar plaatsvinden. Men verzwijgt bewust de voorgeschiedenis, maakt mensen met andere meningen monddood en verbergt de feiten om de leugen overeind te houden.
Onder malinformatie valt alles wat de Rusland-fobie voedt. Vergelijk de investeringen van dat land eens met die van Amerika. Doe dat ook met het aanvallen / binnenvallen van andere landen en het aantal slachtoffers dat beide landen sinds 1945 gemaakt heeft. Ook het aantal militaire bases op de wereld vertelt een heel ander iets.
Donald Trump zei deze week dat er in Amerika mensen rondlopen die huisdieren eten. Om zijn uitspraak werd veel gelachen. Echter, mensen die verder kijken dan de neus lang is weten dat het een feit is. Er zijn illegalen in Amerika die hiervoor opgepakt zijn.
Overigens is Harris al eerder betrapt met speciale oorbellen. Een aantal journalisten herkende ze tijdens een persconferentie. Die oorbellen bleken oortjes te zijn. Volgens critici droeg zij ze ook tijdens het debat met Trump. Ik vond wel dat Harris in tegenstelling tot veel andere momenten plots helder was.

donderdag 12 september 2024

Het was een test

Made of gold

Natuurlijk ben ik ook nog steeds een fan van C&W muziek. In dat genre zijn ook prachtige nummers te beluisteren. Wie af en toe de tijd neemt om even stil te staan bij al z'n zegeningen, weet hoe gelukkig hij is.

Ouwe lullen muziek -118-

Het water is nog warm, dus het kan nog; 's nachts zwemmen.

LED verlichting erop

Vorig jaar heb ik de contourverlichting aan de voorkant van de caravan vervangen. In de oude zaten barsten en de verlichting deed het niet altijd. Ik heb ze toen min of mee ruit nood vervangen door goedkope vierkante. Hoewel ze nieuw waren, bleken ze niet waterdicht te zijn. Ik was daar al bang voor, want tussen de grondplaat en het 'glas' bevond zich geen afdichtrubber. Dus heb ik de verlichting tijdens een vakantie maar afgeplakt met een stuk brede tape (foto links).
De verlichting bleef nu weliswaar droog, maar ik vond het een red-neck oplossing. Geen porem met dat tape. Dus heb ik een maand of wat geleden toegeslagen toen ik een aanbieding zag voor LED verlichting. Die verlichting had als specificatie o.a. dat ze stof- en waterdicht (IP 68) is. Ik heb toen een setje gekocht. Zoals vaker met klusjes, dacht ik ze tijdens een vakantie op de caravan te monteren. Dat is dus niet gebeurd, ook niet vanwege het warme weer. Ik had niet zoveel trek om in de brandende zon zoiets te gaan doen. Komt bij dat er ook nog gesoldeerd zou moeten worden.
Vanmorgen was het dan eindelijk zover. Ik heb de oude verlichting verwijderd, de ondergrond gereinigd en de LED exemplaren gemonteerd. Dat ging niet zo snel als de manier waarop ik het schrijf. Wat mij opviel was dat de min pool op het chassis bevestigd was. Er was enkel een plus draad. Ik kon me dat van de vorige keer niet meer herinneren. Ik was van plan de bedrading te solderen en krimpkousjes te gebruiken. Maar ik had een andere, zeer slimme oplossing!
Ergens voor de vakantie zag ik op de werkbank een paar mij onbekende hulsjes liggen (foto rechts) Ik moest gelijk denken aan de kikker die ik vroeger op mijn hengel schoof. Je weet wel, zo'n plastic buisje met haakjes die met rood draad op het buisje vastgezet zijn. Daarmee werd de vislijn vastgezet. Ik heb er daarna geen aandacht geschonken, maar die gekke dingen wel even apart gelegd. Bedoeld om onze zoon te  vragen wat dat voor dingen zijn.
Zoals je weet ben ik dat natuurlijk ook weer vergeten. Totdat ik begin deze week op het prachtige www aan het rondneuzen was vanwege een elektra klusje. Toen zag ik plots een stukje reclame met de mij bekende rolletjes. Ze bleken gebruikt te worden om draden aan elkaar te solderen. Dat niet alleen, ze hadden ook de functie van kousje! Aan beide kanten van het buisje steek je er een gestripte draad in. De koperen uiteinden komen dan in een soldeerring te zitten. Door het buisje te verhitten (met een aansteker!) smelt de soldeer en krimpt het buisje tot strak om de bedrading. En zie : een fraaie verbinding! Ze zijn in verschillende maten te koop.
Ik heb de buisjes uit de lade van mijn werktafel gehaald en heb ze gebruikt om de LED verlichting aan te sluiten. Nou, dat was een leuk klusje. Het enige lastige was, dat de draad die uit de caravan stak nogal kort was.
Natuurlijk heb ik de ondergrond na het verwijderen van de oude verlichting eerst van vuil en oude kit ontdaan en toen de boel licht geschuurd. Het verwijderen van de zwarte strepen was nogal lastig. Ook vanwege de bobbelige ondergrond. Maar ik ga de boel toch weer op kleur brengen. Dus ik heb de ondergrond na de schoonmaak van een laagje witte grondverf voorzien. Rest mij nog het afkitten en op zoek gaan naar een potje gebroken wit of een andere kleur die dicht bij die van de caravan in de buurt komt. Vooralsnog ben ik tevreden.
Rest nog de verlichting aan de achterkant. Die kent hetzelfde probleem van vocht in de behuizing. Maar ja, die grote lampen kosten nogal wat. Ook daar ontbreekt een rubberen afdichting tussen de behuizing en het kapje. Maar misschien is er een andere oplossing voor. Ik dacht zelf om van een binnenband van een fiets een heel dun sliertje te gaan zitten knippen. Dat wil ik dan als afdichting gebruiken. Da's goedkoper dan zo'n €60 per unit. Trouwens, die moderne lampen staan niet zo goed op de oude caravan. Ik wil de oude sleurhut ook niet aantrekkelijk maken voor het boevenvolk.

woensdag 11 september 2024

Betuttelend

Er was een periode waarin ik nog geregeld sportte. Fietsen, recreatievolleybal en conditietraining. Het fietsen deed ik solo en meestal op de zaterdag- of zondagochtend. De andere twee sporten deed ik in groepsverband. Het kwam voor, dat de coach er niet was. Dat was geen enkel probleem, want er was altijd wel iemand anders die dan de leiding nam. Het avondje sporten ging gewoon door.
Het viel mij toen al op, dat de plaatsvervangers zelf ook een bepaalde potentie van leidinggeven hadden. Ze speelden geen politieagentje, maar coachten.
Onlangs hoorde ik van een dansclubje, dat elke week bijeenkomt. Daar wordt les gegeven door een docente. Als zij er niet is, blijft de zaal gesloten. "Want alleen zij mag lesgeven, want ze heeft een diploma", is de argumentatie. Dus staat de groep, die betaald heeft voor de lessen, geregeld voor een gesloten deur. Er zijn wel leden die in staat zijn in voorkomende gevallen les te kunnen en willen geven, maar dat wordt door de ambtelijke organisatie niet geduld. Saillant detail : de leden vinden dat de docente slecht lesgeeft. Kennis wil nog niet zeggen dat je in staat bent tot kennisoverdracht. Vandaar dat er docenten zijn, die geen orde kunnen houden en/of warrig overkomen. 

Opzet rond 9/11?

Al vrij snel hadden ingenieurs, wetenschappers en sloopdeskundigen grote vraagtekens gezet achter de manier waarop de Twin Towers op 11 september 2001 ineenstortten. Het leek op een gecontroleerde 'sloop'. Een vliegtuig had hooguit de  bovenste verdiepingen kunnen verwoesten. Niet wat zich eronder bevond, aldus de betrokkenen.
Een ander punt van kritiek is de beveiliging van het luchtruim. Waarom was hij die dag zo slecht? Zo waren er al vrij snel veel kritische vragen. Uiteraard werden de vragenstellers / critici betiteld als complotdenkers. Maar, zoals je inmiddels weet, komen woorden als wappies, complotdenkers en fact checking altijd naar voren zodra er sprake is van propaganda, liegen en/of bedriegen van overheidswege.

Zwijnen en varkens

Ouwe lullen muziek -116-

Voor al die politici die enkel praten over de genocide in Gaza :

Al is de leugen nog zo snel

Duitsland heeft besloten weer die ouderwetse grenscontroles te gaan invoeren. Waarom? De Duitsers doen niet zo moeilijk over de reden ervan. Ze doen dat 'om de criminaliteit in de hand te kunnen houden en het aantal illegalen te verminderen'. Zoooo, hebben de Wappies weer gelijk! In ons landje mag je zoiets niet zeggen volgens de politiek correcte mensen. Want al die immigranten zijn hoogopgeleide vluchtelingen, waar ons landje z'n voordeel mee kan doen. Zelfs als de politiek liegt, aan een oorlog mee gaat doen of corrumpeert wordt het klootjesvolk geacht het daarmee eens te zijn.
O.a. in Duitsland zijn precessen gaande vanwege het aldaar gevoerde covid-beleid inclusief de experimentele vaccins. Daar wordt ook de grote oversterfte besproken. Hier zwijgt men en doet men alsof het hele covid gebeuren een enorm succes was.
Deze week worden dossiers van de Bijlmerramp vrijgegeven. Niet alle, want er zijn er die nog geheim gehouden worden. Hoezo openbaarheid van bestuur? Het vliegtuig kwam uit Israël en dat land wordt hoe dan ook in bescherming genomen. Zelfs als het ten koste van het eigen volk gaat. Dat vind ik nou een joden rotstreek van onze regering.
Het verdwenen vliegtuig MH370 is volgens onderzoekers in 2014 uit de lucht geschoten. Een commandant van het VS leger kon niet langer blijven zwijgen. Edward Lin heeft ondanks zijn eed tot geheimhouding, al in 2016 zijn ervaringen gedeeld met de pers. Lin is veroordeeld wegens verraad en spionage voor China. Tenminste, zo luidt het officiële bericht van het Amerikaanse leger. In werkelijkheid heeft Lin geheime satellietbeelden van de MH370 gelekt. Maar weinig media durven de videobeelden te tonen. De berichten erover zijn vrij snel verwijderd door 'fact checkers'. Je weet wel, de controlesystemen om leugens overeind te houden.
De Yanks zijn zo dom dat ze zichzelf telkens verraden. Ze slaan zichzelf eerst flink op de borst : "...wij kunnen dankzij onze satellieten de hele wereld 24/7 in de gaten houden.". Maar als er iets gebeurt wat hen niet gelegen komt, dan zijn er plots geen satellieten of werkt die ene toevallig niet. Zo ging het ook met vlucht MH17, dat in dezelfde periode crashte. 
Tot slot, als de nota bene atheïstische Joden het toch over hun God hebben, deze Bijbeltekst  :

Openbaringen 3 vers 9 :

".... Ik zal mensen naar u toesturen die bij Satan horen. Zij doen zich voor als Joden, als kinderen van God, maar het zijn leugenaars. Ik zal hen aan uw voeten laten neerknielen, zij zullen niet anders kunnen dan erkennen dat Ik u liefheb....."

Er is nog hoop.

Wat is het nou?

Wanneer en waar het was herinner ik me niet meer, maar het was in het nieuws. Of hoorde ik het op het internet? Hoe dan ook, het ging erom, dat er enkel seks mocht plaatsvinden met beider toestemming. Hoe het met triootjes zit weet ik niet. Misschien is het daar de meeste stemmen gelden. Of is dat te democratisch? Weet ik veel. 😅
Toen het 'gewone' (voor mij dan) feminisme opkwam, maakte ik al verwarrende situaties mee. De ene keer werd mijn hoffelijkheid afgedaan met "dat kan ik zelf wel, meneer!" De andere keer werd ik als onbeleefd beschouwd, omdat ik mijn hoffelijkheid bewust achterwege hield. Meestal gebeurde het als ik een deur voor een vrouwspersoon openhield of opendeed of niets deed. Vaak dacht ik dan : "Wat willen jullie eigenlijk?"
Afgelopen week hoorde ik een vrouw zeggen, dat "Neen" bij haar een "Ja" was en een "Ja" een "Toch maar liever niet" inhield. Terugkerend naar het bericht, vraag ik me af hoe mensen moeten weten of ze nu echt wel of geen toestemming hebben gekregen; is het NEEN een JA of toch maar een Neen?
Veel mannen proberen het wel, maar de gedachte lezen van een vrouw is niet te doen. Na al die jaren denk ik, dat vrouwen op een vraag twee soorten antwoorden genereren. Het eerste is een emotionele, het tweede (verzwegen) een realistische, een overwogen antwoord.
Op een vraag als : "Is er iets?" Is nee een emotioneel antwoord met een verborgen / verzwegen ja. Als vrouwen zich afvragen waarom mannen soms liegen, denk ik dat het vanwege angst is. Angst, omdat een vrouw zijn antwoord als eerste emotioneel zal uitleggen. Zoals op een vraag als : Vind je mij dik?" of "Vind je mij lelijk?" Als het antwoord ontkennend is, dan zal de vrouw de man als leugenaar zien. Als het antwoord bevestigend is, dan is het voor haar tijd om te gaan scheiden. Als ze eenmaal gescheiden zijn, heeft de vrouw spijt. Want haar 'Ja' van toen, was bedoeld als 'Neen'.
Het is nog erger geworden. Als ik een man in een jurk ontmoet, met wie of wat heb ik dan van doen? Is het gewoon een feestganger of een travestiet? Of een transgender? Of een man die vindt dat iedereen hem als vrouw moet beschouwen?
Zo ook met een vrouw. Die hoeft niet eens verkleed te zijn. Misschien blaft of miauwt ze, maar of het dan een poes of teef of wijfje of een papegaai is??

Red dirt girl -cover-

dinsdag 10 september 2024

Burenruzie

Gisteren is hier een burenruzie beslecht. Ze zeggen op z'n Haags. Ik weet het niet. Na langdurig overlast te hebben veroorzaakt, heeft een buurman de kwestie opgelost met een vuurwapen. Veel mensen die overlast veroorzaken beseffen niet, dat niet iedereen naar de Rijdende Rechter stapt of verhuist. Er zijn er die dat soort zaakjes na eerder mislukte  gesprekken op hun eigen manier regelen. Daarom kan je je beter normaal gedragen en geen ellende uitlokken. Karma regeert nog steeds. Dus je weet maar nooit. Zelfs als er sprake is van een feest, kan er plots geschoten worden.

Steeds meer verzet tegen NAVO en EU

Slappe zakken

We hebben jarenlang van die dunne grijze containerzakken gebruikt in onze GFT kliko's. Een paar maanden geleden kregen wij te horen, dat het verboden is die zakken voor het GFT afval te gebruiken. Om onze kliko toch enigszins schoon te houden, hebben we de speciale zakken voor GFT afval gekocht. Ze zijn wat groen-gelig van kleur en voelen wat rubberachtig aan. Ze zijn ook vliesdun.
Helaas is gebleken, dat die zakken al in de kliko vergaan. De kliko's worden hier om de 14 dagen geleegd. Maar zo lang houden die "Bio bags" het niet vol. Ze vergaan niet alleen erg snel, ze blijven ook in de kliko plakken! Volgens de beschrijving zouden die composteerbare zakken na 6 maanden vergaan zijn. Volgens onze ervaring is het al na 6 dagen. Dus wij gebruiken die zakken niet meer. Ze gaan (nog op de rol) in de GFT kliko, weg ermee! Dan maar zonder slappe zakken en de geleegde kliko schoonmaken met chloor enz..

Van het oostfront

Als de media het niet willen vertellen, dan doe ik het maar :

Oekraïne blijft grote verliezen lijden in Koers en op eigen grondgebied. Zware Russische aanvallen op Poltava hebben niet alleen op grote schaal materieel vernietigd, maar ook commandobunkers met o.m. buitenlandse (NAVO) adviseurs, huurlingen en Oekraïense commandanten.
De jacht op F-16's is ingezet met als tegenstander aan Russische kant de Mig 31-BM. In het algemeen worden zware drone-aanvallen verwacht op grote Oekraïense steden en centrales van nutsvoorzieningen. Vandaag verloor Oekraïne alleen al bijna 250 militairen, twee tanks en 11 pantservoertuigen. De persoonlijke verliezen aan Oekraïense kant overschrijden ruimschoots de 10.000. Daarnaast zijn 90 tanks en naar schatting 1.000 militaire voertuigen vernietigd, evenals 22 radarposten, 7 Himars en diverse andere luchtverdedigingssystemen.
Oekraïne probeert nog steeds atoomcentrales aan te vallen en heeft het vizier ook gericht op het Russische treinen van het OV.
Een delegatie van het IMF gaat op bezoek in Rusland. Wil men de BRICS afstoppen? De US dollar staat wereldwijd op omvallen. Meer dan 40 landen willen overstappen naar de BRICS. De export van Russisch gas en olie is sinds de speciale operatie flink gegroeid. Evenzo de goudreserves van dat land. Die zijn tot een recordhoogte gestegen.
De Franse industriële sector wil weer handel drijven met Rusland. De sector dreigt ineen te storten vanwege de boycots. Rusland is voorstander van een Palestijnse staat. De politiek sluit aan op die van veel Arabische en Afrikaanse landen. Vooral in Afrika moeten de westerse 'kolonialisten' en militaire bases plaatsmaken voor de komst van Russen en Chinezen. De laatste twee landen doen vooralsnog veel meer op het gebied van de ontwikkeling van de Afrikaanse infrastructuur. In tegenstelling tot de Westerse, die enkel in de grondstoffen geïnteresseerd is.

maandag 9 september 2024

Jesamine (1968)

Ouwe lullen muziek -115-

't Is geen kameel!

Vanmorgen heb ik een boodschap gedaan. Daarvoor moest ik naar het leuke stadje Kampen. Nee, niet op de fiets want ik had ruim 150 kilo aan bagage bij me. Bij de aansluiting van de N307 op de N50, was het een chaos. De verkeerslichten waren niet operationeel. Het verkeer werd door verkeersregelaars in gele outfit geregeld. De verkeersdeelnemers waren verplicht om hun eerste werkdag van deze nieuwe week rustig te beginnen. Al zullen er ook wel de nodige stress van gekregen hebben.
Toen onze rijstroken richting Kampen en de N50 mochten oprijden, stond ik naast een vrachtwagencombinatie, die linksaf wilde. Hij stond in het juiste voorsorteervak, net als ik die rechtdoor wilde. Net toen we beiden rustig optrokken, dook een blauwe Ford voor ons op. De auto kwam van de afrit van de N50. De bestuurder wilde nog net even aansluiten op de auto op de middenstrook. De vrachtwagenchauffeur en ik remden beiden krachtig en gelukkig op tijd. De vrachtwagenchauffeur claxonneerde en bleef dat doen, omdat de personenauto geen ruimte maakte. De bestuurder van de Ford bleef onverstoord voor zich uit kijken. Je kent dat wel. De vrouw naast hem zag ik boos tegen haar man(?) tekeer gaan. Het was blijkbaar een Noord Afrikaans stel gezien hun uiterlijk. Zij droeg een hoofddoekje. Ik dacht toen : "Zeg meneer, je zit niet op een kameel!" Ik bedoel, zo'n beest zal niemand snel aanrijden, want dat is immers zielig. Dan kan je misschien zoiets doen. Maar in een Ford...

Roofgoed en hypocrisie

Het gebeurt steeds vaker, dat landen geroofd goed van westerse landen terug vraagt / eist. Steeds meer komen de feiten van de echte geschiedenis naar boven drijven. De geschiedenis is meestal beschreven en aan de grote klok gehangen door de overwinnaar / overheerser. Die van de onderliggende partijen, de slachtoffers, is lang gecensureerd of als taboe beschouwd. Ons landje doet daar ook aan mee. Men loopt hier weliswaar weg met Anne Frank, maar ons landje was helemaal niet Jood-vriendelijk in de jaren 30 - 40. Het hele Anne Frank gedoe is daarom huichelachtig. Er zijn nog steeds Joodse bezittingen uit die tijd, die als gestolen goed in handen van anderen zijn, waaronder ook overheidsinstanties.
Men probeert het eigen slechte gedrag goed te maken door nu bijvoorbeeld de genocide van Israël te steunen. Aan de andere kant steunt men ook Oekraïne, dat o.a. berucht is vanwege de voorliefde voor het nazisme. Het geeft aan hoe hypocriet men is.
Het woord 'democratie' is weer eens gevallen. Amerika staat te popelen om landen als Venezuela en Algerije aan te vallen. Wellicht trommelt het daarvoor anderen op, want de Yank probeert de handen ook dan weer schoon te houden. Uiteraard betreft het landen met interessante grondstoffen. Het beschermen c.q. afdwingen van 'democratie' heeft sinds WO2 al miljoenen levens gekost. Enkel Amerika is er beter van geworden.

Politiek incorrecte wolven

De wolven moeten hard aangepakt worden. Ze houden zich niet aan de uitspraken van 'wolvendeskundigen'. Die hebben namelijk gezegd, dat wolven niet over dergelijke afrasteringen heen kunnen klimmen. Nu de situatie (geheel conform de echte deskundigen en zelfs veel leken) uit de hand dreigt te lopen, wordt de bevolking opgeroepen de wolf bang te maken en/of te houden. Daar is nog geen cursus voor zelfs niet bij de LOI, begreep ik. 😅 Niet alleen een kat, ook een hond en een wolf kunnen in het nauw rare sprongen maken. In het algemeen kunnen deze beesten heel gemakkelijk aanvoelen en/of zien of ie te maken heeft met een bangerik. Als dat zo is, dan is de bangerik de klos. Wat wij als mensen onder bang maken verstaan, verstaat de hondachtige als bedreiging.

Finishing touch

Het klaarmaken van een recreatiewoning voor de verkoop, hield in dat na de renovatie een finishing touch moest plaatsvinden. Hij bestond uit allerlei klusjes die eerder waren uitgevoerd, maar niet helemaal af waren. Een soortgelijke activiteit hebben we een tijdje geleden in een pas aangekochte woning gedaan. Daar was sprake van achterstallig onderhoud. De nieuwe bewoners hadden al zelf veel gedaan, maar ook daar moesten nog klussen worden afgerond. In beide gevallen werken de eigenaren full time, dus is er weinig tijd voor dit soort werk.
We hebben alle naden (aansluitingen tussen betegelde wand, kozijnen, gips-/stuc en plafond) gekit. Op de etage hebben wij muren gewit nadat we eerst oude pluggen hebben verwijderd en oneffenheden hebben aangepakt. Daar hebben we ook een stukje van het plafond, dat bekleed is met schroten hersteld. Hier en daar verfvlekjes verwijderd en wat geschilderd / bijgewerkt met verf. Boven twee dakvenster bevonden zich sporen van een lekkage. De lekkages zelf waren verholpen. Restte nog het opnieuw witten van de vochtsporen. Daarvoor heb ik als eerste een speciaal voorstrijkmiddel gebruikt. Voor de zekerheid heb ik de goten aan de bovenkant van de beide dakvensters gecontroleerd. Daar lag aardig wat zand/aarde en mos in. Zo'n situatie kan ook tot lekkages leiden (overstroming). Die heb ik aangepakt. Tijdens dat klusje viel er van dat spul in de dakgoot. Die goot heb ik later ook maar schoongemaakt. Tijdens dat klusje heb ik twee scheurtjes in de zinken goot gedicht (foto).
In een aparte ruimte dat als washok gebruikt wordt, heb ik een stankafsluiter van een afvoerputje gerepareerd. De afvoer is een pijpje waarop een soort dop gedrukt is. Van de dop bleek de bovenkant open te zijn.
De schuurdeur kon niet op slot; er was geen sleutel van. Ik heb het cilinderslot toch weten te verwijderen zonder het cilinderslot zelf te beschadigen. Wie weet vindt men alsnog de sleutel. Ik heb een ander cilinderslot gemonteerd en voor drie sleutels gezorgd.
Tot slot heb ik naar aanleiding van een opmerking van Sonja, de deur van de meterkast aangepakt. De deur klemde aan de onderkant en viel niet in het slot. Ik heb de onderste scharnier wat dieper laten wegvallen in het kozijn. Met de timer van mijn haast onmisbare cameraatje heb ik een foto (rechts) kunnen maken van de sluiting bij bijna gesloten deur. Op die foto zag ik waarom de deur niet sloot. Dus heb ik het slotdeel op de deur wat hoger gemonteerd. Tijdens dat klusje zag ik een wirwar van kabels (o.a. van het modem, de telefoon, pandbeveiliging en 230 volt aansluitingen). Die heb ik daarna ook maar geordend. We hopen met al de klussen de bewoners meer tijd gegeven te hebben voor andere zaken.





zondag 8 september 2024

Geen van beiden

Mom having fun by f*cking around. Arm kindje.

Ouwe lullen muziek -114-

Lege accu

Omdat de scooter vrij lang stil staat, is de accu vaak leeg. Om die reden heb ik de accu geregeld uit de scooter verwijderd en hem aan een druppellader gekoppeld. Onlangs ben ik dat vergeten te doen. Gevolg is (denk ik), dat de accu dermate leeggelopen is, dat ie kapot is. Het kan zijn dat ik hem met een slimme lader wel weer geladen krijg. Maar ik heb enkel een domme lader. Mijn lader laadt of laadt niet. That's all. Een slimme lader gebruikt wat verstand, door eerst de conditie van de accu te controleren. Als ie helemaal ontladen is, herstelt de slimme lader dat eerst. Daarna gaat ie pas laden.
Omdat de scooter ook niet met behulp van een jumpstarter gestart kon worden (de startmotor draaide zeer sloom rond zonder de motor aan te drijven), verdenk ik de accu van de scooter van sabotage. We gaan er een nieuwe accu inzetten. Dat wordt al de tweede nieuwe, omdat de vorige met hetzelfde euvel kampte. Dat was al weer een tijd geleden, namelijk in 2019!
Voor de zekerheid heb ik de jumpstarter ook maar even open gemaakt (foto boven). Ik was nieuwsgierig naar de soort accu die erin zit. Ik heb hem opgezocht op het internet en gevonden. Mocht deze accu het begeven, dan kan ik voor nog geen €40 een nieuwe erin plaatsen. Dat klusje lijkt me zo gepiept.
De jumpstarter wordt geladen via een aparte lader, waarvan de stekker in de jumpstarter gestoken moet worden. Dit keer besloot ik, ter controle van de lader van de jumpstarter, deze accu via de plus en min kabels te laden met mijn acculader. Wat bleek? Mijn lader gaf aan, dat de accu alles behalve vol was!  Zou de eigen lader van de jumpstarter niet helemaal gezond zijn? Ik heb de jumper dit keer via de kabels opgeladen. De voltmeter geeft een goede waarde aan; de accu van de jumpstarter is nu echt vol (foto).

Lean on me

Nog een juweeltje van zo'n 50 jaar geleden.

zaterdag 7 september 2024

Links en rechts

Toen ik in militaire dienst was, marcheerden wij op de maat van de instructeur / sergeant. Die riep dan : "Links, links, links twee, drie, vier! Links, links, links twee, drie, vier!" enz. Ik begreep toen al niet waarom ie telkens met "Links" begon. Het leger is immers een rechts instituut. Vandaar dat in het leger voornamelijk rechtse mannen en vrouwen actief zijn. Ze geven er de voorkeur aan zich te conformeren aan de regels.
Zelf heb ik ook die voorkeur. Het geeft duidelijkheid en dat maakt mijn leven gemakkelijk. Ik ben niet iemand die regelgeving hanteert zoals het mij op dat moment uitkomt. Dus stop ik voor roodlicht ook als er verder niemand in de buurt is. Het is niet bij mij : rood betekent stoppen, behalve wanneer..... Tenzij er sprake is van een bijzondere (= nood) situatie.
Laatst hoorde ik een of andere therapeut beweren, dat mannen die rechts zijn echte mannen zijn. Watjes / mietjes zijn meestal niet rechts. Daar zijn ze te emotioneel voor (je weet wel : zielig dit, zielig dat). Als ik die stelling vergelijk met de mentaliteit binnen een leger, dan kan dat kloppen. Aan het begin van mijn diensttijd werden rekruten ontslagen met S5 (geestelijk instabiel), omdat ze huilden vanwege heimwee, gekke dingen deden (zoals met het hoofd tegen een muur knallen en/of vanwege de 'harde' behandeling door het kader. In onze ogen waren die rekruten mietjes, watjes. Het ging de jongemannen die zich hierdoor lieten afkeuren wel heel erg gemakkelijk af. Ze hadden blijkbaar de potentie van geestelijke instabiliteit ervoor, dus klopte de S5 in onze beleving. Wij kozen ervoor ons mannetje te staan en de dienst aan te gaan en af te maken.

Oranje en klappen

Omdat vandaag het Nederlands elftal speelt, geeft een brandstofleverancier extra korting op de literprijs. Voor mij is dat het enige pluspunt van Oranje. Het is niet zo dat wij altijd met tanken wachten totdat Oranje speelt. Zo erg is het ook weer niet. We gooien de tank meestal vol zodra we weer thuiskomen. Als we Oranje tanken scheelt het wel. Vandaag is weer zo'n Oranje dag. De literprijs voor Euro is €1,789. Waarom altijd weer die 9 aan het eind begrijp ik niet zo goed. Is het soms prijspsychologie? Ik ga gewoon uit van € 1,79 en dus €1,80. 😁
Bij het tankstation hoorde ik klappen geluiden. Toen ik zoekend met mijn nog goede oor omkeek, zag ik iemand op een koplamp slaan. De ene deed het wel, de ander niet. De laatste kreeg klappen. De lamp sprong zowaar aan. Als ik vroeger als kind 'het' niet deed, kreeg ik ook klappen. 😂En dan deed ik het ook weer wel. Dus klappen werken wel. 

Don't talk to him -2-

Nog meer ouwe lullen muziek:

"Ik verander hem"

In een serie over vrouwen die een relatie hebben met een criminele man, beweert een aantal van hen dat ze zo'n crimineel kunnen veranderen. Iets wat volgens deskundigen nauwelijks mogelijk is. Al zullen er best wel uitzonderingen zijn. Zij bevestigen de regel. Je kunt er ook om lachen.

Sometimes when we touch

Conform de feiten

vrijdag 6 september 2024

Media en politiek

Ook hierom noemen de media de genocide in Gaza een oorlog.

Don't talk to him -1-

Ouwe lullen muziek -113-

Van de LP Desperado (1973). Als ik een lp kocht, dan was het eerste wat ik deed het album kopiëren naar een cassettebandje. Zo'n cassettebandje gebruikte ik om naar de muziek te luisteren. Zowel thuis als in de auto. Zo hield ik mijn lp's vrij gaaf.

Het verraad van Joe Biden

Visie van Maleisië

De politie demonstreert. Wie gaat hen in elkaar slaan?
Net zoals het geval met het onderzoek en de resultaten ervan rond de crash van MH17 (waar Maleisië nauwelijks enig aandeel in kreeg - de premier werd zelfs monddood gemaakt-), heeft Maleisië ook ten aanzien van Israël en de genocide een eigen standpunt. Een standpunt gebaseerd op feiten.


Een scammer te grazen nemen

Altijd leuk wanneer een scammer zelf te grazen genomen wordt.

Ouwe lullen muziek -112-

donderdag 5 september 2024

Storms never last

Dat vingertje

Dat een 14 jarige scholier vier mensen doodschiet, ligt niet aan het vuurwapen. Als dat wel zo zou zijn, dan zou men ook voertuigen moeten verbieden, vanwege het aantal verkeersslachtoffers. Maar het vingertje wijst te vaak naar het middel.
Als mensen zich aan regelgeving zouden houden, dan zou dat veel slachtoffers schelen. Een aantal van die regels betreft het gedrag. Dat dient tijdens de opvoeding aan- of afgeleerd te worden. De vele korte lontjes hadden tijdens de opvoeding omgebogen moeten worden naar geduld, verdraagzaamheid en vergeving. Als ik echter zie dat kinderen elkaar en ook hun ouders mogen uitschelden, slaan en schoppen en afgezien daarvan nooit een 'nee!' te horen hebben gekregen, begrijp ik waar de meeste korte lontjes vandaan komen. Niet alleen in het openbaar, ook op het gebied van sport, zoals het voetbal, tiert de agressie welig. 😥

Nog een prik?

Nee, dank je. Zoals bekend heb ik de experimentele MRNA prikken geweigerd. Ik probeer zuinig te zijn op mijn lichaam en gezondheid. Ik heb gekozen voor een andere weg. Met als centrale vraag : "Heb ik die prik eigenlijk wel nodig?" Een aanpak die nota bene door de EMA geadviseerd werd, maar door de politiek verzwegen werd. Met gevolg massa vaccinatie! Achteraf gezien een juiste beslissing, gezien de vele nare gevolgen van de chemische vaccins. Die gevolgen worden in andere landen druk bestudeerd en men discussieert erover. Hier worden ze doodgezwegen, om rechtszaken te voorkomen.
Het is natuurlijk raar dat men na zo'n prik nog een paar boosters wil. Boosters? Ja, boosters om het nog erger te maken dan het al is? Het is onbegrijpelijk dat mensen als Rutte en zijn vaccin-vriendjes nog niet voor een rechtbank gedaagd zijn.
Gelukkig zijn niet alle artsen angstige schapen. Ze hebben zich verenigd in een collectief, dat mensen informeert over twijfelachtige medicijnen en vaccins. Voor wie verder wil kijken dan de neus lang is : het collectief heet Stichting Artsen Collectief

Me aanpassen

Het is al lang geen survival of the fittest meer. Het is meer het kunnen meegaan met de veranderingen, meegaan met de tijd, die doet een mens overleven.
Zelf heb ik als 70 + afgezien van onrecht grote moeite met de veranderingen in het fatsoen. Zeg maar de gewone dagelijkse dingen, zoals groeten, bedanken, respecteren, verdienen enz. Voor het overige heb ik geen moeite met het huidige levenswijze. Desinteresse? Nee, dat zeker niet. Het is het besef, dat ik er niets aan kan veranderen. Daarom maak ik me er niet druk over. Dus blijven kwesties van onrecht en onfatsoen over. De ergste combinatie ervan vind ik terug in de armoede en de zorg. Dat men liever miljarden besteedt aan wapens dan aan gezondheid en welzijn vind ik ronduit asociaal. Helemaal wanneer vreemden wel goed verzorgd worden en zich geen zorgen hoeven te maken over geld, onderdak en hun gezondheid. Zij krijgen die zaken wel gewoon in de schoot geworpen. En dan is hun reactie in veel gevallen ook nog onfatsoenlijk.
Het werkend en gepensioneerd deel van de bevolking zal steeds meer geld moeten afstaan om vreemden te onderhouden. Gebleken is, dat zo'n 70% van de vreemden niet werkt en dat ook nooit zal doen. Ze leven van andermans geld.

Energietransitie

Vorige week fietste ik weer langs het grote veld aan de rand van Lelystad, waar men zonnepanelen op de grond heeft geplaatst. Toen ik de dakvormige opstelling zag, dacht ik : Wat hoger en er had een woning onder kunnen staan. Het is nu alsof men enkel de daken daar geplaatst heeft. Wat betekent het eigenlijk voor het leven onder die panelen? Geen mollen lijkt mij. Die eten insecten en dergelijke. Maar die beestjes zien ook liever het zonlicht. Dure grond, te weinig woningen en zorgen over de insecten en andere dieren die op hun beurt daar weer van afhankelijk zijn. Ergo : verstoring van de natuur. Net zoals de windmolens.
"Denken dat een land kan draaien op briesjes heeft veel weg van een waanvoorstelling. Een windmolen van twee megawatt bestaat uit 260 ton staal waarvoor 300 ton ijzererts en 170 ton cokeskolen nodig zijn, allemaal gedolven, getransporteerd en geproduceerd door koolwaterstoffen.
De windmolens verbruiken elk 10.000 liter smeer- en onderhoudsmiddelen per jaar.
Als ze verouderd zijn, worden de windmolens diep begraven in bossen, uit het zicht van het publiek, vanwege de hoge kosten die gepaard gaan met het recyclen ervan.
Een windmolen kan draaien tot hij uit elkaar valt en zal nooit zoveel energie opwekken als er gebruikt is om hem te bouwen."

Meer weten :  Geo-engineering,H.A.A.R.P & het Klimaat 

Tekst : J. Zandstra.

Het wordt alsmaar erger

Toen wij het nieuws hoorden over de agressie in het amateurvoetbal, zeiden wij ironisch in koor : "Hoe zou dat nou komen?!" Nog even en je mag niet iemand met de bal iemand passeren, omdat de tegenstander zich dan gekwetst voelt.
Toen de ophaaldienst bijna een week later alsnog de overgeslagen kliko's kwam legen, was sprake van een groot desinteresse. De tweede man die de kliko's op rij zet werd door een bewoonster gevraagd waarom deze kliko's zo vaak vergeten worden. Ze staan gewoon op één rij. Het antwoord van de man was eerst dat iemand anders ze verkeerd op een rij gezet had. Toen het weerwoord was dat dat zeker niet het geval was, kwam er een wat chagrijnig : "Ze zijn nu geleegd, ja!" Niet bepaald dienstbaar van deze servicedienst. Als je niet eens in staat bent een rijtje kliko's te legen dan ben je zelf waarschijnlijk een leeghoofd. Maar misschien is dat een van de functie-eisen.

woensdag 4 september 2024

Ouwe lullen muziek -111-

Onwil Oostenrijks museum

In een interessante docu ging het om een zeer bijzonder stuk roofkunst. Het betrof de Penacho, een veren hoofdtooi ooit eigendom van de Azteken vorst Moctezuma. Er is al jaren een discussie gaande tussen het Oostenrijks museum waar het bijzondere stuk ligt en Mexico. Het stuk is ooit als roofkunst naar Europa overgebracht. Zoals bekend hebben Europeanen flink huisgehouden in Zuid Amerika en daar menige volkerenmoord begaan.
De Oostenrijkse politiek wil dat het gestolen stuk teruggaat naar Mexico. Het museum wil het gestolen relikwie echter niet teruggeven, omdat het tijdens het vervoer kapot zal gaan. Althans dat beweren Oostenrijkse deskundigen. Hoewel Mexico dat onderzoek accepteerde, wil het heel graag de kroon van Moctezuma terug hebben. Maar Oostenrijk weigert vooralsnog. Interessant : Oostenrijk maakt zich zogenaamd drukker over eventuele vervoersschade dan Mexico. Het lijkt echter een patstelling te zijn geworden. Ik merkte wel aan de directeur van het museum, dat hij het stuk hoe dan ook wil behouden. Over de morele kant van de kwestie wilde hij niets weten. Hij kwam mij over als een dief zonder scrupules.
Wat ik in de docu miste was een alternatieve oplossing. Laat de Mexicanen de hoofdtooi zelf transporteren van Wenen naar Mexicostad. Dan is een eventuele schade geheel voor hun rekening. Maar daar repte niemand over. Nogmaals ik kreeg de indruk dat het Weens museum het gestolen goed gewoon wil houden. De opmerking dat het al zo lang in Wenen is en dat er ook Oostenrijkse reparaties aan geweest zijn, beschouwde de directeur als zaken, die het stuk als eigendom van Oostenrijk maakt. Onzin natuurlijk. Als ik een auto steel en er andere velgen onder doe en wat onderhoud pleeg, blijft de auto nog steeds gestolen goed. Teruggeven zal ook een mooi gebaar van een soort van 'sorry' zijn. Voor Oostenrijk heeft de Penacho verder geen culturele waarde dan enkel een bewijsstuk van een trieste periode.

Een ouder zijn, niet aardig

Ouwe lullen muziek -110-

Buurtpraatjes

Telkens weer moet ik lachen om de verhalen die hier de ronde doen. Vooral als ze om mij of ons gaan. Eigenlijk is er van mijn kant dan sprake van leedvermaak, omdat ik met degenen die ze verspreiden welgemeende medelijden heb. Ik onderhoud hier al 10 jaar het pleintje op het gebied van groen en (blad-) afval.
Er zijn hier een paar tuintjes die door de bewoners niet bijgehouden worden. Het interessante is dat een van hen mij daarvan de schuld geeft. Nu is het zo, dat ik hier enkel ons eigen tuintje onderhoud en verder niet. Tenzij mij gevraagd wordt iemands tuintje te doen. Om een beeld te geven van de betreffende bewoner : toen ik een keer bezig was, bedankte hij mij! En nu dus ben ik er de oorzaak van dat zijn tuintje een wildernis geworden is. De reden ervan is dat de bewoner kwakkelt met de gezondheid en niet bepaald populair is bij anderen. Dus hulp krijgen is ook lastig. Het is iemand van enkel negatief commentaar en een verbaal agressieve houding. Zelf de handen uit de mouwen steken, al was het maar koffie aanbieden, is er niet bij. Wat ik ook doe, het is telkens weer niet goed. Afgezien van die ene keer dat ik bedankt werd. Dat zal dan niet gemeend zijn.
Ik trek me er niets van aan. Als jochie raakte ik al snel gewend aan scheldpartijen, kritiek enz. Ik heb een dikke en gladde huid gekregen en laat zodoende veel van me afglijden. Die kwaliteiten kwamen goed van pas als leidinggevende en projectmanager. Er wordt altijd over je geouwehoerd. Dat deed ik zelf ook over mijn leidinggevenden. Ergo : no problem!
Er loopt hier een kat van een bewoner rond, die de boomspiegels als kattenbak gebruikt. Het enige wat ik doe is de boel opruimen vanwege de stank en vliegen en proberen dat beest bij de bomen weg te houden. Nee, niet met een geweer. 😂 Met speciale korrels. Ze ruiken heel erg naar knoflook. Net alsof er Italianen onder die bomen gezeten hebben. 😁 Ik ga over die kat geen discussie beginnen met de eigenaar. Onze Tom zal ook wel ergens tot last geweest zijn. Ondanks dat ie een bak thuis had staan.

dinsdag 3 september 2024

Tijdloze muziek

Genoten van ON!

Dat was weer eens wat positieve tv vanmiddag. Er werd een discussie gehouden over de oorlog in Oekraïne. Een interessante en open discussie waarin zowel voor- als tegenstanders van het Oekraïens regime aan het woord mochten komen. Zonder constant geïnterrumpeerd te worden door de gespreksleider. De aanwezigen waren stuk voor stuk ter zake deskundige met weinig meningen en veel feiten. Het was een erg verfrissend gebeuren. Ik ben benieuwd welke straf de NPO het ON! dit keer gaat opleggen.
Mark Rutte moet 11 september a.s. voor de rechter verschijnen. Zowel de EU als de NAVO hebben getracht de rechtszaak tegen te houden. Vorige week heeft de rechtbank besloten, dat de rechtszaak in Brussel gewoon doorgaat. De reguliere media zwijgen zoals gewoonlijk.

Muiterij?

Er zijn Arabische landen die Iran steunen. Recent zijn drones van de NAVO neergehaald toen zij boven het grondgebied vlogen van de bevriende landen. Rusland en China krijgen bij de Arabische landen steeds meer steun.
Bij de BRICS groep hebben inmiddels zo'n 40 landen zich aangemeld. Toelating gebeurt niet zomaar. Er worden strenge eisen gesteld. Turkije heeft onlangs laten weten ook geïnteresseerd te zijn in de BRICS. Turkije is trouwens flink op jacht naar Joodse spionnen van de Mossad. Er zijn al een aantal gearresteerd. De Mossad tracht invloedrijke Turken om te kopen.
Zowel in het Oekraïense als in het Israëlisch leger zijn verschijnselen van muiterij bekend geworden. Er wordt door militaire leiders openlijk kritiek geuit op Zelensky. "We worden gebruikt als kanonvoer", is een van de uitspraken. Er zijn al naar schatting ruim 9.000 Oekraïense militairen in Koersk omgekomen.
Vanuit het Israëlisch bezettingsleger komt ook steeds meer kritiek op het monster Netanyahu. Er mogen dan tienduizenden Palestijnen gedood zijn, Hamas leeft nog steeds en slaat steeds harder terug. Netanyahu wil geen gegijzelden terug, omdat zij te positief uitlaten over Hamas en de Joodse leugens ontmaskeren. Netanyahu ziet de gegijzelden liever dood dan levend. Al vrij snel (vorig jaar oktober) liet het Israëlisch monster blijken niet geïnteresseerd te zijn in de ontvoerde mensen. Hij ging liever jagen op Palestijnen.

Kasten gedoe

Omdat er een smallere kast in de slaapkamer komt, moet de huidige bredere plaatsmaken. Dat betekent in dit geval dat ik een kast met dubbele deuren moest demonteren. Op dusdanige wijze, dat ie weer opgebouwd kan worden. Dus het is geen kwestie van rammen maar. 😁
De kast gaat naar de zolderkamer. Daarom is het beter en gemakkelijker om hem in delen te verkassen. Het biedt dan ook de gelegenheid om de kast weer eens stevig op te bouwen. Dit soort kasten zijn in wezen rechthoekige bouwsels die door een hardboard plaat aan de achterkant haaks gehouden zou moeten worden. Maar meestal gaat die plaat als eerste loszitten. Van die plaat heb ik alle spijkertjes een voor een eruit getrokken. Wat een monnikenwerk!
Ik heb omwille van de stevigheid de hardboard plaat bij de wederopbouw van de kast op de kastrand gelijmd. De spijkertjes zijn op nieuwe plekken komen te zitten. Ook voor de stevigheid. Op die manier hoop ik dat de kast op z'n nieuwe plek weer jaren mee kan.
Het inruimen van de kast doet de vrouw des huizes. Het zijn namelijk haar hobby spullen. voor haken, breien, plakken, knippen enz.
Tussentijds moest ik even naar de bouwmarkt. De houtlijm was hard geworden. Het is speciale constructielijm, die blijkbaar ook in afgesloten toestand toch hard kan worden. Geen showstopper, maar meer even een uitje om wat anders te doen.

Klussen

Wat ik sinds mijn pesonering het mooie van werken vind, is dat ik kan beginnen en stoppen wanneer ik maar wil. Het maakt niet uit voor wie ik op dat moment dan bezig ben. Ik verdien er weliswaar geen geld mee, maar hopelijk wel een beetje dankbaarheid.
Vanmorgen was ik na het demonteren van een van de twee cv-ketels het werken al weer zat. Ik merk dat ik echt weer op gang moet komen. Niet dat ik baal of zo, maar het demonteren duurde dit keer nogal lang. De ketel kende een aantal vastgeroeste bouten, die vertraging opleverde. Ik was tegen koffietijd pas klaar. Vanmiddag ga ik nog naar de vuilstort om wat afval daar te doneren. Dan heb ik het zo'n beetje gehad.

De EU vermoordt Europa

De EU is de nieuwe Sovjet Unie aan het worden met een centrale macht die in Brussel zetelt.