donderdag 15 november 2012

Vlak bij het ziekenhuis

Tegenover het ziekenhuis bevindt zich een oversteekplaats voor voetgangers en fietsers. Het is zo'n modern geval dat nauwelijks herkenbaar is als oversteekplek. Erg lastig voor de gebruikers ervan, want het is ter plekke vaak erg druk. Iedereen vraagt zich af, waarom dit zo krakkemikkig geregeld is. Ik denk dat bij de aanleg ervan de gemeente Lelystad gedacht zal hebben : waarom een goed zebrapad? Ze waren toch al op weg naar het ziekenhuis."
 Nu wil een aantal inwoners dat daar een fatsoenlijke, herkenbare oversteekplaats komt. Wij naoorlogse kinderen noemen dat een zebrapad. Ik ben benieuwd hoe lang het gaat duren eer het zover is.
Een stukje verderop is een lastig kruispunt, dat zich dichtbij een rotonde en de uitrit van de parkeerplaats van het ziekenhuis bevindt. Zowel het verkeer van links als rechts moet erg lang wachten voordat men kan oprijden. Er doen zich daar vaak opstoppingen voor. Gelukkig ben ik lekker op de fiets. Hoewel, lekker?Zo veilig is het fietsen in de stad bepaald niet.