maandag 12 november 2012

Een rondje Bovenwater

 
Het begon met een zonnetje en dus besloot ik vroeg in de middag samen met Fenna een rondje om het Bovenwater te lopen. Via de Hondekop wandelden we de wijk Hollandse Hout in. Daar troffen we Tim zoals gewoonlijk achter een hek aan. Tim is een energieke reu van ruim 11 jaar, die altijd blaffend langs de omheining rent. Tim is pas geopereerd aan zijn achterpoten. Hij had zich blijkbaar verstapt, of de poot was verdraaid, met gevolg dat hij zijn andere achterpoot te veel had belast. Maar Tim herstelde snel.Na wat gesnuffel over en weer liepen we verder en sloegen rechtsaf om langs de oever van het Bovenwater te blijven. Het paardenpad leidt langs akkers met ganzen en weilanden waar een paar pony's liepen. Op het strand aangekomen kwamen we een enthousiaste retriever tegen. Fenna stond doodsangsten uit van dat wilde grote beest en zette het op een lopen. Maar Fenna kan niet zonder haar baas en dus hield ze opeens stil en wachtte gedwee de kennismaking af. Daarna begonnen beide honden te spelen.
Toen het voor Fenna genoeg was, liepen we langs de camping door het bos naar de Knardijk. Daar moest Fenna weer aangelijnd worden. Wandelend over de Knardijk hield Fenna opeens halt. Ze draaide haar kop snuivend met haar neus in de wind naar links en keek duidelijk verrast naar de struiken. Het was even een zoekplaatje, maar haar neus had haar niet bedrogen. Daar stond doodstil een reebok ons te begluren.
De rest van de wandeling leverde geen verrassende momenten op. Inmiddels was de zon verdwenen en was de temperatuur merkbaar aan het dalen. Weer thuis vlug een kop thee gezet om met gestrekte benen en pootjes nog even na te genieten van de wandeling.