zondag 29 juli 2012

Weer een oude bekende

 Staand vlnr : Mayra, Tineke, Willem. Zittend : Ruud, Joop en Royce.
Een week of wat geleden stuitte ik op het internet op een mij bekende naam : Norine P. Toen ik wat gedetailleerder de informatie bekeek, zag ik de naam van haar jongere broer Royce. Norine, Royce en Mayra waren op Curaçao onze overburen. Hun vader werkte bij de Hollandse bakkerij op de Ilandweg. We hadden veel contact met elkaar. Het minst eigenlijk met Norine, die de oudste was. Royce was van onze (jongens) leeftijd en Mayra was van Tineke's leeftijd. Royce kwam vaak dammen en samen met Ruud maakten we lange wandelingen in de omgeving. Hij leerde ons een 'trampa' maken. Dat was een speciale kooi om vogels te vangen om die vervolgens te roosteren. Vaak zaten we bij het raam van zijn slaapkamer gezellig te kletsen. Ik was zo brutaal om een berichtje voor Norine achter te laten, compleet met een nostalgische zwart wit foto uit die tijd. Ik kreeg een leuke reactie die begon met : Willem, konta!
Royce kwam later naar Nederland en ging medicijnen studeren. Naar zeggen werd hij arts in Utrecht. Tineke heeft nog lang contact gehad met Mayra. Ze was inmiddels getrouwd en had een zoon. Mayra is later gescheiden en nadien werd het contact verbroken. Waarschijnlijk ook omdat Tineke verhuisde.
Norine heeft van mij het e-mail adres van Tineke gekregen. Ik heb mijn zus geïnformeerd en gezegd dat ze haar mailbox de komende periode in de gaten moet houden. Ik ben benieuwd naar het nieuws van en over deze sympathieke familie.