dinsdag 24 juli 2012

Dode boom en dood water


Bedorven erwtensoep
De mooie boom waar een paar honden vorig jaar hun tanden ingezet hebben, heeft de zomer helaas niet gehaald. Hij is zo dood als een (dooie) pier. Het is wel een opvallende onderbreking, zo'n bruin/grijs dood geval tussen al het groen. Misschien is dat ding nog te verplaatsen naar de Oostvaardersplassen. Daar valt ie niet zo op tussen al dat dode hout.
Met het water is het ook treurig gesteld. Het Bovenwater is weer erwtensoep met een smerige geur. Fenna kan dus niet zwemmen. Ook niet elders in de directe omgeving. Misschien het Markermeer nog. Als daar niet stiekem de e.colie bacterie rondzwemt. Je weet wel, die miezerig kleine wezentjes die in darmen wonen en via ongewenste lozing in het oppervlaktewater terechtkomen. Ik herinner me nog de toestanden rond de Randmeren, waar veel varkenshouderijen zitten. Sommige varkens(fokkers) loosden toen ook stiekem mest in het meer.
Voor Fenna dus maar een eigen spartelbadje gemaakt in de tuin. Lekker veilig zo'n badje en met helder water dat vervuild is met precario.