dinsdag 10 juli 2012

Kort uit Haven

- Men gaat de hoofdingang van het Buurthuis De Windhoek verplaatsen. Geruchten beweren dat het gewoon weer de oude hoofdingang gaat worden. Verwondering alom, want dat gebouw is nog zo goed als nieuw. Toen is daar over nagedacht, beweerde men. Maar blijkbaar was het toen al crisis. In bepaalde hoofden. En nu weer. Of nog steeds.
- Het verjagen van de ganzen aan het strand van het Bovenwater lukt niet zo goed. Men heeft een hond ingezet, maar dat beest maakt nauwelijks indruk. De ganzen vliegen weliswaar weg, maar komen even later doodleuk weer terug. De betrokken beginnen al trigger-happy te worden, want de pincher met overgewicht raakt snel oververmoeid. De volgende ronde wordt dus een aantal ganzen afgeschoten. Ik dacht dat na het overlijden van Prins Bernhard we van die ongein, het zinloos afknallen van beesten, verlost zouden zijn. Ik zeg het maar alvast : "Ich habe es nicht gewusst." Tijd om eens een kijkje te nemen aan het betreffende strand.
- Het Bovenwater verkeert al weer een tijdje in de erwtensoep-fase. Het water is groen en het stinkt. Men beweert (al jaren), dat het beter gaat met de kwaliteit van het water.