maandag 23 juli 2012

Likken en ruziemaken

Te Koop na flinke ruzie
De post is al lang niet meer wat het ooit was. De kaarten die ik op woensdagochtend op de bus gedaan heb in Winterswijk, kwamen pas op zaterdag aan. Ze hadden het poststempel van vrijdag. Dus dat 'Vandaag gepost, morgen bezorgd' klopt niet.Dus krijg ik op werk mijn eigen kaart in mijn handen gedrukt met de opmerking : die had je ook mee kunnen nemen. Scheelde weer een postzegel /  50 cent. Toen ik trouwens om postzegels vroeg in die boekenwinkel, hield de mevrouw achter de balie twee mapjes omhoog. Ze vroeg lachend : "Wilt u Groen of Beatrix?" Ik dacht even na en zei : "Doe maar Groen. Beatrix heb ik jarenlang gelikt." Van die opmerking kreeg mevrouw rode wangetjes en oortjes. Ze zal wel kerkelijk zijn opgevoed.
Wat ook niet klopt is het geruzie op de camping. Het tentdoek is geen geïsoleerde muur, dus iedereen mag meegenieten. Dat geldt trouwens ook voor de chronisch chagrijnige vakantieganger, die zowel moppert op het slechte als op het mooie weer. Het is nooit goed.
Soms lopen ruzies zo hoog op, dat het stel elkaar letterlijk de caravan uit vecht. Een van de partners gaat vervolgens kwaad met de auto er vandoor.. Sta je daar met de koters en een caravan vol rommel. Iemand heeft zelfs een keer na een fikse ruzie met zijn partner de caravan te koop aangeboden en daadwerkelijk verkocht voor een schijntje. Met alles erop en eraan.