dinsdag 20 maart 2012

Teamspirit

Vanaf heel jong leren wij onze kinderen de weg naar zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en discipline. Voor geld moet gewerkt worden, ook zonder pa en moe in huis gedraag je je normaal (wat heet), omgaan met regels en grenzen en je eigen zaakjes regelen. Als ouders houden we de vinger aan de pols. En dat is heel wat anders dan achter je kind aanhollen en op z'n 20e nog steeds zijn kont afvegen.
We stimuleren ze ook om te gaan sporten. Niet alleen omdat het gezond is, maar ook goed om eerder genoemde zaken te trainen en toe te passen. Dus op tijd komen, niet afhaken omdat je geen zin hebt en uiteraard inzet tonen. Beseffen dat bij teamsporten je het hele team in de steek laat als je zomaar wegblijft. Geschorst? Jammer, maar niet spelen betekent niet ook niet trainen. Geblesseerd? Toch geregeld je gezicht laten zien (als het kan). Het is jouw sport, dus ook de toestanden erom heen zelf regelen. Zoals e-mails lezen en beantwoorden, weten wanneer en tegen wie je moet spelen enz. En als het gaat zoals afgesproken, dan staan wij als ouders altijd klaar voor zaken als rijden, aanmoedigen, foto's maken, outfit verzorgen, contributie betalen enz.
De zaterdag staat bij ons in het teken van voetbal. Mike is lid van SVL om te sporten en aan andere vaardigheden te werken. We hebben hem niet gedumpt bij een vereniging, zodat we zelf een vrije zaterdag hebben.