zondag 18 maart 2012

SVL A3 walst over Vevo A1

Ethan scoort

De mannen moesten vroeg op, want om 08.30 uur moest het elftal verzamelen op het terrein van SV Lelystad 67 voor de uitwedstrijd tegen Vevo A1 (dispensatie elftal) uit Veessen. Het was gelukt om een drietal spelers enthousiast te krijgen om het tekort van de A3 aan te vullen. Met 12 spelers vertrokken de auto's van de trouwe supporters en leiding naar het oosten des lands.
Het weer werkte mee. Het was droog en af en toe brak een mager zonnetje door. Na het eerste fluitsignaal vertrok de A3 in hoog tempo uit de startblokken. Ambrish en Jeremy doken al snel alleen voor de Vevo-keeper op, maar konden de uitgekomen doelman niet passeren. De twaalf van trainer Ronald straalden energie en vertrouwen uit en liet mooie combinaties zien. In de 12e minuut krulde Marco vanaf rechts de bal mooi over de keeper in de linker bovenhoek : 0-1. Wat een goal! SVL bleef beheerst en in hoog tempo spelen en had duidelijk de overhand. Met gelegenheidsdoelman Mick en ondanks de drie vervangers was sprake van een geoliede voetbalmachine, die geregeld mooie patronen op de grasmat legde. Uw fotograaf kreeg zowaar last van emotionele incontinentie bij het zien van het aantrekkelijk voetbal van de A3! Na een klein halfuur na de 0-1 scoorde Ambrish beheerst de 0-2. Daarna volgden nog twee treffers. Eerst was het Damion en vlak voor rust nam de van een blessure herstelde Ethan in één keer de bal op zijn schoen : 0-4. Met deze comfortabele en geenszins geflatteerde stand ging de A3 de rust in.
Na rust ging Jesse op doel en nam Mick zijn plaats in het centrum van de verdediging in. Net als in de eerste helft was het Ambrish die na het ontwijken van een paar tackles de score verder uitbouwde naar 0-5. Nog geen minuut later scoorde Vevo na een vrije trap 1-5. Weer vijf minuten later werd het verschil weer vergroot door Damion : 1-6. Soms was er even sprake van concentratieverlies, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Het was wederom Ethan die met zijn tweede doelpunt voor de 1-7 zorgde. Vevo kwam nog even terug toen in het centrum van de A3 verdediging opeens drie man vrij stonden. Met een snoeihard schot werd keeper Jesse gepasseerd en de stand bepaald op 2-7. In de slotminuten werd het nog even prijsschieten voor de A3, maar de Vevo keeper en vrouwe Fortuna vonden 7 doelpunten blijkbaar genoeg. We hebben een boeiende wedstrijd gezien met een ouderwets spelende A3 : goed combinerend bij vlagen zelfs schitterend, snel en beheerst. Extra compliment en dank aan de invallers : Damion (2 doelpunten!), Rock (verdedigend, opbouwend sterk en aanvallend) en Jeremy (aanvallend gevaarlijk)!