woensdag 28 maart 2012

Een middeltje of een club?

Bijschrift toevoegen
Een politieman in Amsterdam heeft in een column geschreven in een personeelsblad, dat relatief veel Oost Europeanen een spoor van criminaliteit achter zich laten. Een agent met lef die dat schrijft, want de regering heeft net haar afkeuring uitgesproken over de website met het meldpunt voor Oost Europese boeven. Typisch Hollands : we hebben ergens last van, maar we benoemen het liever niet. Tenzij het over dieren gaat, zoals muggen, mieren en teken, want dan kan je gericht middeltjes kopen om die beestjes te bestrijden. Bij criminaliteit ligt dat blijkbaar heel anders.
In Utrecht wordt een proef gehouden met zogenaamde wietclubs. Daar mag men 'legaal' wiet kweken. Op die manier hoopt de gemeente Utrecht de wiet uit de criminele sfeer te halen en verwacht men een hogere kwaliteit van de wiet. Dat laatste is veel beter voor de gezondheid...
Brandstof tanken zonder te betalen lijkt mij wel een leuke club om lid van te worden. Gratis tanken van brandstoffen met een betere kwaliteit. Misschien kunnen we ook voor de Oost Europese criminelen een club oprichten. Dan wordt stelen, skimmen, oplichten, moorden enz. uit de criminele sfeer gehaald en zijn we van veel ellende verlost. De raad van Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming vindt het geen goed idee om strenger te straffen. Volgens de raad leidt dat tot meer crimineel gedrag. Dat lijkt mij onwaarschijnlijk, omdat bewezen is dat niemand na het ondergaan van de doodstraf recidive gedrag heeft vertoond. De Raad heeft liever dat de jonge criminelen alsnog worden opgevoed.