donderdag 7 juni 2012

Nou en?

- Ergens las ik dat iemand stampij maakt, omdat ie een boete van 180 euro  heeft gekregen voor het uit de auto gooien van een klokhuis. Meneer wil de zaak voor de rechter laten komen. Nou en? Dat mag hij van mij, zolang ie zelf ook de kosten van de rechtszaak betaalt. En de boete. Ik heb weleens een afgekloven appel tegen me aangekregen toen ik op de motor reed. Ik reed zo'n 80 km/uur, toen de tegenligger (ook zo'n 80km/uur) het nodig vond om via het open raampje het klokhuis naar buiten te gooien. Die kwam met een flinke knal op de onderkant van mijn integraalhelm terecht. Meneer gaf even later toe, dat het een slechte gewoonte van hem was en beloofde beterschap. Dat laatste klonk mij trouwens wat dubbelzinnig in de oren.
- Iemand anders heeft een inbreker mishandeld alvorens hem aan de politie over te leveren. Nou en? Die lijfstraf heeft de inbreker alvast te pakken. Nu nog de officiële straf, zoals 20 uur ramen zemen. Bij het volgende slachtoffer.
- Een winkeldief werd achtervolgt door het winkelpersoneel. De dief sprong uit angst van een viaduct en brak beide enkels. Nou en? Als die genezen zijn, gaat ie toch weer proletarisch winkelen. Of niet, als de rechter vindt dat het de schuld is van het personeel (dat kan in dit land). Dan krijgt ie genoeg geld om voortaan te betalen voor de spullen. Het vooral doet me denken aan een familielid, dat een inbreker betrapte in zijn huis. De Mediterrane jongeman hield er een gebroken been aan over. "Hij vluchtte door het raam" zei het familielid tegen de gearriveerde politieman. De inbreker beweerde dat hij van een hoog uit het raam was gegooid. "Nou en?", zei de politieman. Maar dat is lang geleden.