donderdag 7 juni 2012

Fenna's dagboek -6-



Het gaat nog steeds goed met Fenna. Sonja heeft haar al veel geleerd en ze is nog steeds bezig om de basis te leggen voor een gesocialiseerde hond. Fenna is een snelle leerling. Ze heeft ook haar blaf-mechanisme ontdekt. Nou ja, blaf het is meer gekef. Ze gebruikt het als ze protesteert tegen een correctie. Ze gaat dan op en afstandje staan blaffen. We proberen dat eruit te krijgen en als dat niet lukt, hebben we de antiblafband nog. Ze is ook waaks aan het worden. Ze gromt als ze iets hoort of een deur hoort opengaan zonder dat ze weet wie er binnenkomt.
Ze kent de commando's om haar te laten zitten, op een plek te blijven, iets te zoeken en vooruit te gaan. Al maakt ze er af en toe een lolletje van of speelt ze stommetje met je.
Buiten heeft ze nog wel schrikreacties. Vaak van voorbij rijdende fietsers en een bepaald soort geblaf van andere honden. Ze kan soms ook op onverklaarbare redenen heel anders reageren. Ze kan bijvoorbeeld tien keer over een brug lopen en dan opeens wil ze niet. Zaak is om zelf rustig te blijven en haar over te halen toch door te lopen. Ze meldt zich keurig bij de deur als ze naar buiten moet om haar behoefte te doen. Dat gebeurt volgens een vast patroon. Erg fijn, want dan valt een afwijking direct op. Alleen zijn ('oppassen') is ook geen probleem. Ze kan zo'n 2 uur alleen thuis zijn. Ze is vooral op Sonja gericht. Ze eet, drinkt en groeit goed.  Kortom, met Fenna gaat het heel goed.