zaterdag 2 juni 2012

De Knardijk

Volgens het Waterschap Zuiderzeeland moet de Knardijk aangepakt gaan worden. De kosten bedragen zo'n 5 miljoen euro en natuurlijk heeft het geldverkwistende Waterschap het geld niet. Ze heeft daarvoor ook nooit gereserveerd. Ongelooflijk, maar helaas waar! De Knardijk is al recent aangepakt om fietspaden aan te leggen. Toen heeft men blijkbaar de primaire functie van de dijk vergeten. Nu is er iemand opeens wakker geworden en gezien dat de dijk een mogelijke geldstroom opgang kan brengen met als drogreden veiligheid.
De Knardijk scheidt het oostelijk en zuidelijk deel van Flevoland. Dus als men alsnog besluit Almere weer terug te geven aan het water, kan Lelystad gespaard worden. Of andersom. Sodom en Gomorra waren niet door een dijk gescheiden, met alle gevolgen van dien.
Ik sta verbaasd te kijken hoe men met het regulier onderhoud van in dit geval dijken omgaat. Wie iets maakt, of het nu dijken, huizen, straten of parken zijn, behoort te weten dat in de operationele fase (het gebruik) onderhoudskosten om de hoek komen kijken. Voor die kosten moet periodiek geld opzij gelegd worden. Bij het waterschap en de Provincie is men nog niet zover met dit soort simpele projectmanagement aangelegenheden rekening te houden. Dat geldt overigens voor meer (semi)overheidsinstanties. Onverantwoord en schrijnend triest. Aan de andere kant logisch als je alleen bezig bent met belastinggeld uitgeven.