Er waren bedrijven, waar medewerkers zo'n 10 minuten voor einde werktijd al hun jas aangetrokken hadden. Ze zaten dan te wachten totdat ze konden vertrekken. Uit ervaring leerde ik dat het met name mensen waren, die niet zo betrokken waren bij het bedrijf of het werk. Triest! Zelf rondde ik graag eerst datgene af waarmee ik bezig was.
Hoewel wij een punt gezet hebben achter de Koffietafel, worden we nog af en toe benaderd met opmerkingen en/of vragen.
Hoewel de gasten vanaf 10.30 uur tot 12.00 uur welkom waren, besloten twee medewerksters / vrijwilligers al krap na 11.30 uur al met opruimen te beginnen. Zij wilden om 12.00 uur vertrekken en trokken de stekker al vroeg uit het koffiezetapparaat. De afspraak was om na 12.00 uur op te ruimen. Maar volgens het duo hadden ze na 12.00 uur ook nog een leven.
De keren dat ik in het restaurant werkte, werd de keuken om 22.00 uur gesloten. Pas daarna begon het opruimen en schoonmaken.
Ik dacht daaraan toen ik deze video zag. Ook daar soortgelijk personeel, dat liever thuis is dan werkt conform de afspraken. 😂😂