Soms denk ik in een bezet land te wonen. Ik mag niet onze vlag tonen.
Toen ik weer eens rendang wilde maken, schrok ik van de prijs van het vlees. Die bedroeg bijna €13 per kilo! Nog niet zo lang geleden (naar mijn gevoel) betaalde ik ruim € 7 per kilo! Vanwege de hoge prijs ben ik toen maar overgestapt op kippenvlees. En dan ook nog de goedkoopste soort, zoals de filetstukjes. Het vlees ziet er wat rommelig uit, maar dat vind ik geen enkel probleem. Een komkommer hoeft voor mij ook niet mooi recht te zijn. Ook hier gaat het uiteindelijk om het innerlijk, in dit geval de smaak. Ik weet dat voor veel producten supermarkten dat soort schoonheidseisen stellen. Klinkklare onzin en onnodige verspilling van voedsel.
Afgelopen week kocht Sonja een brood voor €1. Het was brood van die dag, maar van de bovenkant, op de korst, wat gerimpeld! Ik heb in een supermarkt ook een schap met "Brood van gisteren" gezien. Dat kostte €1,- Op zich een goede zaak. Mensen die minder te besteden hebben kunnen zo goedkoper uit zijn. Overigens is het ook onzin, en wat mij betreft decadent, om alles maar vers te willen. Ik hou me niet strikt aan de houdbaarheidsdatum. Want ook daar zit een commercieel argument achter. Een kwestie van gezond verstand, ruiken en proeven. Zoals mijn moeder dat deed.
