In Overijssel heeft en snackbar een nieuwe snack op de lijst staan. De snack heet Rob Jetten. Het is een frikandel in pindasaus. 😐
Over eten gesproken : Zo'n 30 jaar geleden werd ik min of meer wakker geschud. Toen deed zich het geval van een te hoog cholesterol bij mij voor. Tenminste, dat vond een verzekeringsmaatschappij toen. Mijn huisarts niet. Toch ging ik op een dieet. Maar toen bleek mijn cholesterol te stijgen!
Maar goed, ik kreeg wel het advies minder organisch voedsel te eten en het klontje boter in de groente maar te vergeten.
Zelf vind ik dat ik sindsdien bewuster leef. Ik kreeg zo'n 10 jaar later een reminder, toen ik mantelzorger was voor mijn broer. Niet dat hij verkeerd of te veel aan voedsel at, maar vanwege de overdenkingen toen.
Ik ben in principe een alleseter, een vuilnisbak. Dat liep uit de hand toen de kinderen kwamen; ik at hun restjes op. Ik vond en vind het nog steeds zonde om etensrestjes weg te gooien. Dus verdwenen die in mijn buik.
Maar er kwam dus bezinning. Ik drink nauwelijks alcohol of frisdrank, rook niet, eet beperkt orgaanvlees zoals lever en bloedworst en beweeg veel (vind ik). Ik drink voornamelijk water. Dat begint al 's morgens na het opstaan. Ik ontbijt 's morgens en drink alleen 's morgens gewone koffie; twee kopjes. 's Middags drink ik thee en 's avonds een decafé en water.
Natuurlijk zondig ik ook. Al mag ik wel zeggen, dat ik me vaak weet te beheersen. We eten het liefst groentes. Ook bij de friet. In de sajoer / tjaptjoi en gado gado zitten ook veel groentes, zoals kool, sperziebonen, paprika en taugé.