woensdag 10 oktober 2012

Verkeer(d)


Vanmorgen deed zich een vreemde situatie voor op de Ringdijk. Een ouder stel met wandelwagen (opa en oma met kleinkind?) hield stil voor het zebrapad. Een naderende automobilist stopte keurig en verleende het drietal een vrije oversteek. Terwijl ik mijn gesprek met een buurtbewoner voortzette, zag ik dat hij opeens erg verbaasd keek. Toen ik achterom keek, zag ik het stel met de wandelwagen op straat lopen, met achter hen de bus! Ze waren blijkbaar niet helemaal overgestoken, maar halverwege het zebrapad de straat opgegaan. De chauffeur reed stapvoets terwijl de twee oudjes, zich niets aantrekkend van het gevaarte achter hen, doodgemoedereerd door kuierde. Reden voor mijn gesprekspartner om te zeggen : "Als ik op die leeftijd seniel ga worden, kunnen ze me beter opsluiten." Ik heb hem beloofd het te onthouden.
Het licht springt op oranje....GASSS!
In de stad werden wij ingehaald door een cowboy op een scootmobiel. Hoewel het fiets- en voetgangerslicht bij de Stationsstraat al op oranje ging, gaf de cowboy zijn scootmobiel de sporen. Het verkeer begon al op te rijden, toen de cowboy de weg overschoot. Reden voor getoeter en remmen dus.
Tot slot de Jol. Daar troffen wij fietsend in de zon een groot bord aan, dat een omleiding aangeeft. Een vreemde plek voor dat bord, want fietsers steken via de fietsbrug de betreffende dreef over. En op het fietspad behoren geen motorvoertuigen rijden.