donderdag 4 oktober 2012

Dierendag

Eigenlijk is het hier elke dag dierendag. Het begint al 's morgens als ik de huiskamer binnenkom. Eerst doe ik de gordijnen open en dan schuif ik het hekje van de (open) keuken opzij. Vaak is Fenna al van haar dikke kussen af en zit ze met zacht kwispelende staart geduldig voor het hekje te wachten.
Ongeveer een kwartier later lopen we buiten. Ze is nu loops en dus snuffelt ze erop los. Ze krijgt alle tijd om haar ding te doen inclusief het begroten van medeviervoeters. Weer thuis krijgt ze haar ontbijt voorgeschoteld : twee bruine boterhammen met een dun laagje leverpastei voor de smaak. Soms krijgt ze een gekookt eitje. Ze krijgt overdag volop beweging, ze wordt totaal 5 keer uitgelaten. Nu ze loops is, mag ze niet overal los. Ze rent nu naast de fiets om haar energie kwijt te raken.
Als we zelf een eind gaan fietsen, gaat Fenna mee. Het begon in een hondenmand achterop. Maar die was al snel te klein. Niet getreurd, want ze heeft nu een luxe rijtuig. Een speciaal voor haar gebouwde hondenkar, waar ze haar poten kan strekken en gewoon rechtop kan zitten. Een ruime cabrio-bench met een afneembaar dak. Ze vindt het zo leuk, dat ze zelf erin gaat zitten. En dan zwijg ik maar over de enorme hoeveelheid speelgoed dat ze heeft. Natuurlijk krijgt ze ook op tijd de medische aandacht. Al met al is het voor Fenna elke dag Dierendag. Per post kreeg Fenna van een trouwe fan zelfs iets lekkers toegestuurd vanwege Dierendag!