dinsdag 9 oktober 2012

Fourwheeldrive Lady onthuld

Geen fotograaf in de buurt....
 


Vanmiddag ben ik op de scoot gesprongen om aanwezig te kunnen zijn bij de onthulling van een kunstwerk. Het staat vreemd genoeg in een aardappelveld nogal ver van de A6 op het industrieterrein Larserpoort.
Het metershoge kunstwerk heet 'Fourwheeldrive Lady' en is onthuld door burgemeester Margreet Horselenberg en de kunstenares Anita de Harde. De kunstenares wilde met het kunstwerk, een roze vrouw in yogahouding op wielen, een bijdrage leveren aan de entree naar Lelystad vanaf de A6. Maar zoals gezegd is de dame vanaf de A6 nauwelijks te zien. Maar misschien verandert dat in de nabije toekomst.
De uitdaging bij zo'n onthulling is, dat je ondanks de drukte toch op de goed plek komt te staan voor een paar leuke foto's. Dus had ik de bevestiging van het blauwe zeil bestudeerd, terwijl in een witte tent vrolijk de voorbereidingen gaande waren. Ik zag dat men om het kunstwerk heen moest lopen, al snijdend en/of knippend, om het zeil los te maken. En dus stond deze amateurfotograaf met zijn goedkope camera aan de goede kant om beide dames op de digitale kaart vast te leggen, terwijl de beroepsfotografen met hun dure spullen aan de verkeerde kant stonden. Hahaha!
Toen het zeil eraf gleed zag ik een beeld, dat me deed denken aan de koffietafel, dat als kunstwerk ooit was ontworpen door een puberende Jan des Bouvrie. Ook een 'lady', maar dan wit, in dezelfde uitnodigende ik bedoel yoga houding. Na de plechtigheid in het aardappelveld poseerden de drie 'ladies' voor de fotografen.