woensdag 17 oktober 2012

Gedreven door de techniek

Sonja en Willem
Soms moet ik terugkomen op een eerder genomen besluit. Zo heb ik jaren geleden besloten geen privé mobieltje aan te schaffen en/of te gebruiken. Dat is gekomen vanwege mijn werk. Ik werd gek van dat onding, omdat ie 24/7 mijn leven beheerste. Want niet alleen doordeweeks, maar ook 's avonds en zelfs in het weekend ging dat zwarte monstertje tekeer. En uitzetten was er niet bij, want dan kreeg ik op mijn donder. Gelukkig kon ik toch op gezette tijden aan dat ding ontsnappen door te doen alsof sprake was van een slechte of geen ontvangst. Dus ik geen privé mobieltje.
Maar ja, soms is zo'n ding handig. Bijvoorbeeld als ik alleen op pad ga met de motor. Niet dat ik hem dan aanzet, maar gewoon als IK wil bellen. De telefoon die ik heb, kan trouwens alleen bellen. Ik heb hem gekregen van Sonja, die op haar beurt weer een telefoon van een ander familielid had gekregen. Zo hobbel ik dus achter de techniek aan, als trage volger. Sonja is wat dat betreft nota bene moderner.
De laatste tijd echter, word ik geregeld geconfronteerd met mijn achterstand. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van foto's op internet. Dat doe ik nu nog op een omslachtige manier : naar huis gaan, camera leegmaken op de pc en dan uploaden. Met zo'n 'vinger-veeg-ding' kan dat veel sneller. De beveiliging van de woning loopt nu via internet. Onderweg op de laptop kijken is lastig. Met zo'n modern apparaat is dat veel gemakkelijker. Dan kan ik zelfs op de wc van de camping even koekeloeren. Ik heb dan ook gelijk de telefoon in mijn hand. En daar komt dan nu ook nog een tip bij voor het gemis van fietsknooppunten in Flevoland : gewoon op je mobieltje kijken! Zo'n ding is net zo groot als het houdertje om de knooppuntenlijst op het stuur te plaatsen. Het domme is dat ik een paar maanden geleden al eens een keer zo'n routeplanner voor fietsers op een Iphone gezien heb. Dus....