Nasi van Chemours |
Dus maken wij de fabrieksnasi even compleet. Dat doe ik als volgt.
Als eerste bak ik wat aan stukjes gesneden spekreepjes uit. Niet helemaal, maar net voordat ze knapperig worden. Daarna voeg ik een gesnipperde uit, drie gehakte teentje knoflook, twee fijn gemalen pepertjes van Birds Eye, een lepeltje trasi en wat ketjap manis toe. Terwijl ik dat opbak, verwarm ik het pakket fabrieksnasi even in de magnetron. Als de nasi warm geworden is, voeg ik hem aan de inhoud van de wadjan / wok toe. Niet in één keer, maar eerst een paar scheppen en dan tjampoeren (= mengen) dan weer een paar scheppen en weer tjampoeren. Totdat het pakketje leeg is en de nasi goed gemengd is met de door mij toegevoegde ingrediënten. Als extra kan je er komkommer of atjar bij doen, een gebakken ei of gebakken tv-sticks (kip). We eten hem vandaag met rendang (gestoofd rundvlees) en kerrie-kip. Dat heeft Sonja gemaakt.