maandag 7 oktober 2024

Ontbrekende stukjes

 Houthi's schieten weer een Amerikaanse drone van $30 miljoen uit de lucht en hebben twee schepen tot zinken gebracht. Houthi's hebben ook Amerikaanse oorlogsschepen aangevallen. Eerder trok Amerika een paar schepen terug uit het gebied.
Rusland heeft een Oekraïens schip tot zinken gebracht. Het schip vervoerde westerse wapens. Ook de F-16 krijgen nauwelijks kans hun werk te doen. Veel toestellen zijn al op de grond uitgeschakeld. Rusland heeft afgelopen weekend de miljarden aan tegoeden van de EU bevroren. Als tegenmaateregel van een soortgelijke actie van de EU. De Russische tegoeden in EU landen blijken veel lager uit te vallen dan men in eerste instantie beweerde. Met dank aan de sociale media.
Die media vertellen ook over de grote verliezen van Israël in Libanon en de grote schade in eigen land vanwege de vele raketaanvallen. Ze tonen ook beelden van tjokvolle vertrekhallen van vliegvelden, waar Joden zich verzameld hebben om het land te ontvluchten.
Volgens Kamala Harris gaat ze alle ellende en problemen in de VS (die zij zelf mede veroorzaakt heeft!) herstellen als ze tot president gekozen wordt. Is de Amerikaanse kiezer echt zo dom?
Het wordt alsmaar duidelijker, dat de oorlog in Oekraïne bewust veroorzaakt is door de VS en de EU. Aldus de voormalige mp van Maleisië. Maleisië had al eerder zware kritiek op de manier waarop de MH17 crash uitgevoerd en gepresenteerd is. Omdat Maleisië voor de feiten wilde gaan en wars was van een politieke aanpak, werd het land niet betrokken bij het onderzoek naar de ramp. Hier een stukje waarin ik een politiek beeld herken, dat sinds 1994 gevold wordt.