woensdag 16 oktober 2024

De schutting tjetten

Vanwege het mooie weer kreeg ik de kriebels. De verfkriebels. Ik ben daarom weer even naar de Outlet gegaan om daar naar een andere beits te gaan kijken. Ik zag een leuk kleurtjes staan, waar veel voorraad van is. Ik heb bijna 2,5 liter ervan meegenomen; ofwel 3 blikken. Bij elkaar 2x zo duur dan die legergroene beits. Maar ja, het moet maar.
Om goed bij de schutting te kunnen komen, moest ik het stalen hekwerk losmaken. Toen ik daarmee bezig was, kwam de buurvrouw langs. Toen ze vroeg wat ik aan het doen was en ik haar mijn verfplan had uitgelegd, was het even stil. Toen zei ze : "Willem, had je niet beter die schuttingdelen eerst kunnen beitsen en dan pas monteren?" Ze keek mij tamelijk wijs en met een ironische blik aan.
Kijk, ik had haar natuurlijk met een lik verf over haar neus weg kunnen sturen. šŸ˜Maar ik mag dat soort humor wel. Ze had het zelf ook druk, dus kon ik weer ongestoord verder.
Ik heb de rest van de middag staan en zitten tjetten. Gevolg is dat de straatkant nu gedaan is. Die had de hoogste prioriteit vanwege de weersinvloeden van vooral uit het zuidwesten. Met een felle zon, harde wind, striemende regen, Jan hagel en sneeuwstormen  zal de schutting te maken krijgen. Vandaar een likje verf.
Toen ik klaar was lag er nog een bodempje beits in het blik. Dat heb ik toen ook maar opgemaakt door aan de zijkant te beginnen. Na alles opgeruimd te hebben, ik heb tussendoor een in mijn ogen scheve plank even recht gezet, kwam ik precies op tijd de huiskamer binnen. Het eten was klaar!