donderdag 17 oktober 2024

Regentonnen verplaatsen -2-

Omdat ik pas tegen het middaguur naar de loods zou gaan, ben ik eerst thuis wat gaan doen. Ik heb de kranen van de beide regentonnen opengedraaid om ze te legen. Terwijl dat gebeurde heb ik het laatste deel van de schutting gebeitst. Het weer was gelukkig droog. Het had weliswaar 's nachts geregend, maar blijkbaar zo weinig dat het houtwerk droog aanvoelde.
Toen ik zo goed als klaar was met het beitsen, zag ik dat de beide tonnen zo goed als leeg waren. Ik heb ze nog schoon gespoeld en toen van hun vertrouwde plekjes verwijderd. Inclusief de pijp met de regenautomaat. Aan de andere kant heb ik de hoek vrijgemaakt door de planten daar opzij te
zetten. Toen was het tijd om naar de loods te gaan.
Onderweg heb ik het benodigde pvc materiaal gekocht. Volgens internet zou ik ongeveer €30 kwijt zijn. In de bouwmarkt bleek het €1 meer te zijn. Dus wat mij betreft klopte het wel.
Na terugkeer uit de loods heb ik als eerste van het regengootje het eindstuk afgezaagd en er een nieuwe, met afvoer op gelijmd. Toen heb ik de pijp en de grote grijze ton geplaatst, dusdanig dat beide goed stonden ten opzichte van elkaar. Daarna heb ik de hele opstelling geïnstalleerd. Toen dat klaar was en ik tevreden naar het resultaat keek, zei een stem : "Moet je de schutting niet eerst beitsen?" Ik was gelijk om, want tijdens het werk had ik al een
paar keer naar die lelijke planken gekeken. Dus moesten de tonnen weer even verwijderd worden. Dat was zo gebeurd hoor.
Daarna heb ik de schutting geborsteld en toen toch maar pepgroen gebeitst. 😅 Toen ik de beide tonnen wee rop hun plek gezet had, stond het geheel fraaier dan ik dacht. Poepgroen en donkergroen passen best wel bij elkaar.
Op de oude plek heb ik een nieuwe pvc pijp gemonteerd. Die vormt de overloop als de tonnen vol zijn.