woensdag 16 oktober 2024

De mouwen opstropen

In de loods aangekomen zag ik dat ik vandaag flink de mouwen moest opstropen. Afgezien van de bekende verpakkingsmaterialen lagen er een oude cv ketel, een boiler, een expansievat, veel los metaal en regulier afval op mij te wachten.
In zo'n geval verdeel ik mijn werkzaamheden. Eerst het overig afval wegwerken, dan het karton en papier kleinmaken en in de container gooien, daarna de cv ketel demonteren en de metalen en bedrading ervan scheiden. Als dat gebeurd is, is de boiler aan de beurt. Die moet uit zijn jasje gepeld worden. Dat geeft erg veel rommel vanwege de mantel van pur- / piepschuim. Die maak ik met een plamuurmes los. Maar het begint met de metalen
buitenmantel. Die snij ik met een slijpschijf in de lengte doormidden. Daarna kan ik de mantel en het schuim wegsteken.
Toen ik halverwege het werk even naar buiten ging om afval weg te gooien, zag ik mijn fiets tegen de kampeerbus aan liggen! Hij was omgewaaid. Ik had hem bewust achter de bus geparkeerd, zodat ie uit de wind zou staan. Blijkbaar is een windvlaag tussen de loods en de bus gekomen. Ik heb zelf geen schade aan de bus gezien. Maar de eigenaar weet ervan en zal de bus beslist zelf ook nog controleren.
Toen ik de werkplaats had aangeveegd was het bijna 12 uur. Het is me weer gelukt.