dinsdag 8 oktober 2024

De puntjes op de i

Nadat ik een meterkast in orde gemaakt had, heb ik nog een andere mogen bekijken. Gisteren was ik ook weer in een meterkast bezig. Oma heeft overigens vanmorgen te kennen gegeven uitermate tevreden te zijn over het nachtlampje. Met als toevoeging de vraag of ik wat planten in haar tuin wil snoeien. 😁 Al die meterkasten herinnerden mij aan onze eigen kast. Het werd dus tijd om onze eigen meterkast ook weer op orde te maken.
De installatie van de zonnepanelen afgelopen zomer heeft voor wat meer apparatuur bekabeling en draden gezorgd. Ik moet zeggen, dat de installatie van de panelen en de bekabeling naar de meterkast zeer netjes gedaan zijn. Echter, in de meterkast heeft de monteur niet zo gelet op de manier, waarop de reeds aanwezige kabels en bedrading zijn aangebracht. Die kabels heb ik ooit een keer netjes geordend en met kabelbinders vastgezet. Het teveel aan bedrading heb ik bijeen gebonden, zodat de rest mooi strak is.
Het extra modem en de bedrading voor voeding enz. van de panelen waren niet bepaald netjes erbij geplaatst. Het modem hing aan een kabeltje en de rest leek op spaghetti. Ergo : werk aan de winkel.
Vanmorgen heb ik de boel maar even geordend. Na de situatie bekeken te hebben, heb ik wat bedrading losgehaald en dusdanig weer bevestigd, dat ze geen spaghetti bende meer vormen. Behalve het kleine extra modem heb ik ook de extra 230 volt doos met 3 aansluitingen goed vastgezet. Ter afronding heb ik ook verlichting in de kast aangebracht. Ik kan er nu weer bijna met een tevreden gevoel naar kijken.