dinsdag 8 oktober 2024

De norm

Er zijn veel video's in omloop, waarin Joden afgeven op andere gelovigen. Of het nu christenen, Moslims, Boeddhisten of ongelovigen zijn, maakt niet uit. De niet-Joden worden allen door Joden beschouwd als 'Moslims'. En 'Moslims' zijn volgens hen geen mensen, maar beesten. Voor het uitbreken van de genocide, waagden Joden dit niet voor de camera's te zeggen. Toen probeerden zij deze opvattingen te verbloemen in de geest van "we zijn allemaal gelijk, maar de Jood is meer'. Dat niet-Joden Moslims, dus onmensen zouden zijn is al een aantal keren eerder uitgesproken, ook door Israëlische gezaghebbers waaronder ministers. Gisteren hoorde ik het de Israëlische minister van oorlog Galant weer eens die term gebruiken.
Gisteren is de aanval van de verzetsstrijders op de wrede bezetter Israël herdacht door pro-Israëlische mensen. Voor zo'n 1.200 slachtoffers. De ruim 40.000 aan de andere kant kregen geen aandacht. Wie zijn hier de 'beesten'?
Het lukt Israël niet Libanon vanuit het zuiden binnen te dringen. Onder grote verliezen stagneert de inval. Gisteren heeft moordenaar Netanyahu Iran de oorlog verklaard. Iran, Hezbollah, IS, Houthi's en Hamas blijken veel sterker te zijn dan de Joden hadden gedacht. Nu het op echt vechten aankomt, blijken de Israëlische militairen helemaal niet zo heldhaftig te zijn. Gezien de manier waarop Israël met de Arabieren in het algemeen en de Palestijnen in het bijzonder omgegaan zijn, denk ik : From the river to the sea, Israël itself will make Palestine free". Vele gelovigen vergeten, dat hun heilige boeken door mensen geschreven en samengesteld zijn. Met een bepaald doel voor ogen; macht uitoefenen. Terwijl ze bedoeld zijn voor een menslievende houding. Over een geloof waarin hun god een duivel is :