donderdag 3 oktober 2024

Willen ze me dood?

Vanmorgen gebeurde het weer. Ik ben nog wat ouderwets dus stak ik mijn hand uit om aan het eind van onze straat rechtsaf te gaan. Van rechts kwam een auto, maar dat gebeurt vaker. Meestal rijden auto's daar rechtdoor. Maar dit keer sloeg de auto linksaf, dus onze straat in. Wat denk je? Komt de automobilist frontaal op mij afrijden. Dus ik in de remmen. De auto bleef aan de linker kant van de straat schuin naast mij stilstaan. Meneer bleef er in zitten. Achter me hoorde ik een vrouw iets roepen in de geest van "Kijk uit!" De auto reed toen langzaam verder, terwijl ik stilstond. De vrouw kwam naast me en zei geschrokken : "Wat was die man aan het doen? Hij reed u bijna aan." Ik had de indruk dat hij bij de ondergrondse afvalcontainer wilde zijn, die zich rechts van mij op de hoek bevindt.
We zijn beiden weer opgestapt en hebben een stukje met elkaar opgereden. We spraken over het alsmaar slechter wordende verkeersgedrag. daarbij kwam de fatbike niet eens aan de orde.
Ik was op weg naar de loods voor de mij bekende werkzaamheden. Tijdens het demonteren van weer een cv-ketel vond ik een overleden 'stoker' aan; een dode vlieg. 😅Tja, dan doet zo'n ketel het niet meer hè?
Vanwege het zonnige weer had ik de overheaddeur opengezet. Toen ik zo bezig was, kwam er iemand de loods in. Het was een buurtbewoner. Hij vroeg mij of ik soms gereedschap heb voor een Engels maat bout. Hij wilde van zijn Landrover de trekhaakverlenger (ja, die bestaat dus ook. Wist ik dus niet.) verwijderen. Hij vroeg mij of ik even wilde komen kijken. Voor alle zekerheid nam ik steeksleutel 22-24 mee. Een gok van mijn kant.
Wat denk je? De 24 paste op de bout. Meneer keek mij wat verrast aan. Omdat er erg veel kracht gezet moest worden, heb ik toch maar even een ringsleutel 24 gepakt. Die heeft een betere grip, vind ik.
Meneer zelf mocht de bout lostrekken, wat inderdaad lukte. Hij was er blij mee en maakte een foto van de ringsleutel vanwege de maat. Hij zou zelf zo'n sleutel gaan kopen, zei hij.
Daarna liet hij mij in zijn loods een fraaie Ford Mustang en een BMW motorfiets zien. In de loods zag ik militaria (helm, gasmasker e.d.) en een portret van zijn opa hangen. Zijn opa had in het leger gezeten.  Tja, toen was er plots een vrachtwagen vol gespreksstof! 
Ondanks dit leuke intermezzo was ik tegen het middaguur weer klaar met mijn werk. Het is telkens weer fijn om de dag met een geslaagde ochtend te beginnen.