maandag 7 oktober 2024

Werk aan de Matrix

Als ik gekleurde mensen hoor praten, dan komt mij te vaak het woord discriminatie en/of racisme opduiken. Toen ik een keer de prijs van een scooter besprak, zei de eigenaar plots : "Die prijs is zo laag omdat ik zwart ben." Over zo'n misplaatste kutopmerking (excusez le mot) kan ik echt boos worden. Ik beperkte me tot : "Kijk eens naar mij, jôh."
Op de kritiek op de genocide door Israël wordt ook op soortgelijke manier gereageerd. Dan heeft men het over antisemitisme en dus wat mij betreft ook een kutopmerking ( encore : excusez le mot).
Vanmorgen heb ik het wiel met de kapotte band weggebracht. Ik wil dezelfde soort band erop van hetzelfde merk als de overige drie. Het is een All Season band.
Toen ik gisteren langs de A27 bezig was, werd ik weer herinnerd aan de remtrommels van de auto. Ik zou die nog steeds opknappen. Dat houdt in dat ik ze eerst ontroest daarna een antiroestbehandeling geef en ze vervolgens lak. Het gevolg van dat voornemen is dan wel weer, dat ik dan ook de remschoenen wil controleren. Dus kan ik het aanpakken van de trommels zelf het beste doen als ze gedemonteerd zijn. Dat werkt gemakkelijker dan gemonteerd.
Als het goed is kan ik morgen het wiel weer ophalen. Dan rijd ik naar de loods om het na de aanpak van de trommels en het controleren van de remschoenen te monteren. Het reservewiel heeft een ander type band. Weliswaar van hetzelfde merk, maar het is een zomerband. Volgens mij mag je per set (voor en achter) geen verschillende banden gebruiken. Bij de APK wordt ook daarop gelet.