woensdag 2 oktober 2024

Een eigen weg

Het is interessant te zien, dat een aantal EU landen hun eigen weg kiezen. Ze houden zich niet meer aan bepaalde EU afspraken. Of het nu over de immigratie, de grensbewaking, de steun voor Oekraïne en/of Israël, China of Rusland betreft. Uiteindelijk prevaleren toch de nationale ideeën daarover. He tis natuurlijk raar, wanneer een MP van een EU lidstaat zegt een bepaald besluit genomen te hebben en er een totaal onbekend EU persoon zegt dat te verbieden.
Zo heeft Spanje een eigen weg gekozen in z'n politiek ten opzichte van China. Zoiets had Duitsland ook moeten doen ten opzichte van Rusland. Door de EU te volgen heeft Duitsland z'n eigen economie afgebroken.
Het nieuws over de oorlog in het Midden Oosten heeft per soort zender ook zijn eigen weg. Volgens de Israëlische zenders zijn de meeste raketten die het land aanvielen vernietigd. Diverse andere onafhankelijke media zeggen anders. Gestaafd met videobeelden laten zij de inslagen van raketten op diverse locaties, waaronder militaire bases, zien. De Iron Dome wankelt en daarmee Israël als staat. Ook een gekozen eigen weg.