zondag 13 oktober 2024

Een zwarte rand

Gisteren heb ik de afdeklatten van de schutting weer verwijderd. Ik heb ze aan de boven- en zijkanten in de zwarte teer gezet. Daarna heb ik ze er weer opgeschroefd. Ze waren in de ochtend nog wat vochtig. Maat na een paar uur zon kon ik ze zwart tjetten (uitdrukking van mijn pa).
Voor het hout van de schuttingdelen zelf heb ik een beits op waterbasis gekocht. 's Middags ben ik ook even naar de loods gefietst. Ik vond het onderweg maar koud. In de loods ging ik op zoek naar een verfspuit die ik op de compressor kan aansluiten. Ooit heb ik die accessoires van een goedkope compressor apart gehouden. Vanuit de gedachte : je weet maar nooit. Dat is alweer zo'n 10 jaar geleden, maar de accessoires waren er nog! Ze lagen onder de werkbank, waar ook nog een mobiele compressor lag die nauwelijks gebruikt wordt.
Ik heb beide nodig om de schuttingdelen met de beits te spuiten. Vooral aan de straatkant wil ik zodoende het houtwerk beschermen. Dat bevindt zich op het zuidwesten en heeft veel van het weer te verduren.
Toen ik vanmorgen terugkeerde van een ronde zwerfvuil opruimen, zag ik waarvoor ik mijn best gedaan heb (foto).