woensdag 9 oktober 2024

€ 500 boete!

Ik stond vanmorgen al om 09.30 uur met een bak vol metalen bij de schroothandelaar! Dit keer had ik ook een aantal accu's mee. Voor alle zekerheid had ik ze bovenop de bak met kabels gelegd. Goed zichtbaar, want het was voor mij de eerste keer dat ik accu's meehad.
Bij de weegschaal aangekomen, kreeg ik direct de vraag voorgelegd of ik soms  een boete van €500 wilde krijgen. De medewerker wees naar de accu's. Ik legde hem uit dat ik niet weet welke wel en welke niet ingeleverd mag worden. Om die reden heb ik ze pontificaal op de kabels gelegd. Hij zei dat Li-ion accuse spontaan kunnen ontbranden. De boete per aangetroffen LI-ion accu is €500,=! Er zijn namelijk lieden die de verboden accu's stiekem tussen andere metalen verstoppen. Gelukkig kent de medewerker mij en weet hij dat ik nogal secuur tewerk ga. Ik ben wars van gerommel en zo.
De verboden accu's zijn afkomstig van Makita boormachines. Beide hebben de geest gegeven. Naar zeggen kunnen dat soort accu's spontaan ontbranden, met alle gevolgen van dien. Hetzelfde soort accu's zijn o.a. ook in EV's gemonteerd.....