Afgelopen week aten we gemakshalve zo'n kant en klare maaltijd. Dat doen we als het een drukke dag geweest is. Gemak dient ook deze mensen. Dit keer was het stamppot zuurkool. Volgens de verpakking had de 'fabriekskok' een nieuw recept gebruikt.
Wat denk je? Volgens mij heeft die 'kok' enkel een vat azijn in de mixer gegooid! Wat was die zooi zuur zeg! Ik kreeg er een scheve bek van. Zou die man soms boos geweest zijn? Of was het maandag toen ie met dat vat azijn sjouwde? Na een paar hapjes ben ik gestopt. Als compensatie heb ik het restje tomatensoep maar opgeslurpt.
Sonja heeft de dag erop wat aardappels gekookt en die erbij gestampt. Toen viel de zuurgraad erg mee. Als we zelf zuurkool maken, dan spoelen we de kool eerst af. Ik hou wel van een zure haring of augurk of zilveruitjes of atjar, maar deze zuurkool was azijn in vaste vorm. Ik had net zo'n trek in een prak zuurkool met worst. Dus kwam de klap extra hard aan. Niet alleen de zuurkool, ook de druiven waren dus zuur.