donderdag 27 juni 2024

Wat afronden

Ik was weer vroeg in de loods. Er lagen twee ketels op mij te wachten en nog wat onderdelen die gestript moesten worden. Bij het station was het erg druk. Vanwege bezoekers die naar Defqon gaan. Dit keer was er politie en Handhaving aanwezig. En zie : nauwelijks rotzooi op de grond!  Al versperden ze wel de doorgang voor fietsers, door op het fietspad te gaan staan kletsen en naar hun telefoons te staren. Mijn zeer beschaafd klinkende bel doet het goed, maar hun gehoor des te minder.
Het meeste werk is het verwijderen van de koperen bochten die op de
warmtewisselaar zitten. Die zaag ik eraf, zodat ik zuiver koper overhoud. Het is zonde om het eraan te laten zitten omdat ze dan verloren gaan in het 'vuil' aluminium dat veel minder opbrengt.
Vanwege de temperatuur had ik een ventilator meegenomen. Die heb ik op de werkbank gezet en naar mijn werkplek gericht. Nou, zo'n ding maakt een wereld van verschil. Tegen half twaalf heb ik de hele mikmak opgeruimd. De berg met restafval, oud ijzer, was vrij groot. Die is vanmiddag nog opgehaald. De rest is ook een aardige hoeveelheid. Op weg naar huis heb ik even een pakje haringen
gekocht. Ik weet niet of het echt Hollandse Nieuwe is. Ben ik ook niet zo benieuwd naar. Vis is vis, wat mij betreft. Toen ik daar in de super weer die vega producten zag liggen, vroeg ik me af waarom er nou per se een vleessmaak aan moet zitten. Een beetje hypocriet hè?
Toen ik weer thuis was, drong het tot me door dat ik de ventilator vergeten ben uit te zetten. Ik besloot na de lunch even terug te gaan. Gelukkig bood Sonja aan dat even voor mij te doen. Dus was ik een bofkont. Ook omdat ze zelf ook zo'n pakje haringen gekocht had!